Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Kadınların zaferi

Kadınların zaferi

Kadınların zaferi13 Mayıs 2021 - 03:05
British Phonographic Industry'nin her yıl düzenlediği 2021 Brit Ödülleri, dün akşam İngiltere'nin başkenti Londra'daki O2 Arena'da yapılan törenle sahiplerini buldu.

4 bin kişinin katıldığ törende sosyal mesafe kuralları gözetilmedi ve maske zorunluluğu da aranmadı. Törene katılan izleyicilerden sadece negatif koronavirüs testi sonucu istendi. Bu yıl ana ödüllerin hemen hepsine kadın müzisyenler layık görüldü. 3 Brit ödülü olan 25 yaşındaki Dua Lipa, bu sene "Future Nostalgia" adlı albümüyle "En İyi Albüm Ödülü"nü ve "En İyi Kadın Sanatçı" ödülünü aldı. Lipa, "En son 2018 yılında burada ödülü alırken sahnede daha çok kadın görmek istediğimi söylemiştim. Çok gururluyum. Sonunda bunun gerçekleştiğine şahit oluyoruz" dedi. Ayrıca Lipa konuşmasında İngiltere Sağlık Sistemi çalışanları için ücret artışı da talep etti. "En İyi İngiliz Grup" seçilen Little Mix ise ödülünü önceki yıllarda kazanabilecek ve kazanmış olması gereken, tamamı kadınlardan oluşan bazı büyük gruplara adadı. Arlo Parks "Çığır Açan Sanatçı" ödülünü, J Hus "En İyi Erkek Sanatçı" ödülünü, Billie Ellish "En İyi Uluslararası Kadın Sanatçı" ödülünü kazandı. "En İyi Uluslararası Erkek Sanatçı" ödülünü ise The Weeknd aldı. Harry Styles'ın "Watermelon Sugar" parçası ise "En İyi İngiliz Single" ödülüne layık görüldü.

 

Swift "Küresel İkon" ödülünün sahibi

 

Amerikalı müzisyen Taylor Swift, "Küresel İkon" ödülünü kazanan ilk kadın sanatçı olarak Brit tarihine geçti. Swift, ödülünü aktivist olma konusunda kendisine ilham veren kadın hakları, LGBTİ+ hakları ve Black Lives Matter hareketlerinin öncülerine iltaf etti. Müzisyen konuşmasına "Kin ya da şüphecilikle karşılabilirsiniz ancak bunun sizi ezmesine izin vermeyin. Bunun sizi beslemesine izin vermelisiniz. Herkesin sizin hakkınızda istediği her şeyi her an söyleyebileceği bir dünyada yaşıyoruz. Ama lütfen onları yanıltma hakkına sahip olduğunuzu unutmayın" dedi. KÜLTÜR SANAT SERVİSİ


 

Etiketler: Küresel İkon