Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » 2024 Attilâİlhan Kompozisyon Yarışması’nın sonuçları açıklandı

2024 Attilâİlhan Kompozisyon Yarışması’nın sonuçları açıklandı

2024 Attilâİlhan Kompozisyon Yarışması’nın sonuçları açıklandı08 Mayıs 2024 - 11:05
Attilâ İlhan Bilim Sanat Kültür Vakfı tarafından 2008 yılından beri Milli Eğitim Bakanlığı onayıyla aralıksız düzenlenen Attilâ İlhan Liseli Gençler Kompozisyon Yarışması’nın 16.’sı, yapılan final görüşmeleri neticesinde sonuçlandı.

Bu seneki konusu, Kişisel gözlem ve deneyimleriniz ışığında, lise öğreniminin size ilerideki yaşamınız için kazandırdıkları hakkında ne düşünüyorsunuz?”  olarak belirlenen yarışmanın Aralık ayında başlayan başvuru süreci 27 Şubat 2024 tarihine kadar devam etti ve şartnameye uygun 61 eser etkinliğe başvurdu.  

Mart ayı süresince yarışmanın web sitesinden halk oylamasına sunulan eserler arasından finale kalan 10 yarışmacı Nisan ayı başında kamuoyuna duyuruldu.

4 Mayıs 2024 Cumartesi günü, ülkemizin değişik illerinden finale kalan 10 yarışmacı, jüri heyeti karşısında yazdıkları esere dair görüşme gerçekleştirdi.

Attila İlhan’ın gençlere özel bir önem verdiğinin bilinciyle gerçekleştirilen yarışmanın dereceleri Doğan Hızlan, Prof. Dr. Aynur Koçak, Gülten Dayıoğlu, Doç.Dr. Kutsal Doğan, Prof.Dr. Murat Özsan, Nursel Duruel ve Prof. Dr.Yakup Çelik'ten oluşan jürisinin değerlendirmesi sonucunda aşağıdaki şekilde oluştu:


Birincilik:Ece Akdoğan – İstanbul Amerikan Robert Lisesi / İstanbul                

İkincilik:Oya Ok – Özel Şişli Terakki Vakfı Lisesi / İstanbul

Üçüncülük:Elif Peren Yıldız – Galatasaray Lisesi / İstanbul

Mansiyon Ödülü:Yağmur Ece Eryürek – Yusuf Kalkavan Anadolu Lisesi / Mersin

Mansiyon Ödülü:Fadime Nur Buzdere – Eti Sosyal Bilimler Lisesi – Eskişehir

                                                                   
(Eserleri okumak için: https://aibskv24.blogspot.com/  adresi ziyaret edilebilir.)

Vakıftan sonuçlara dair yapılan açıklamada şu satırlara yer verildi:

Aile büyüğümüz Attilâ İlhan adına kurulmuş bir vakıf olarak, yarışmayı düzenlemekteki esas amacımız, tüm yurdumuz sathında, tüm fikirler yelpazesinde mümkün olduğu kadar fazla genç arkadaşımıza ulaşmak, onları sorgulamaya, düşünmeye, kendilerini yazılı olarak ifade etmeye teşvik etmek idi.

Yarışmamızın gördüğü ilgiden fazlasıyla memnunuz. Yarışma süreci içerisinde, değişik zaman dilimlerinde, gerek tanıtım, gerek eser gönderimi, gerekse oylama safhalarında emeği geçen tüm yurttaşlarımızla bu başarıyı paylaşmak, en içten teşekkürlerimizi sunmak isteriz.

Saygılarımızla.”