Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Baksı Müzesi için anma pulu

Baksı Müzesi için anma pulu

Baksı Müzesi için anma pulu16 Nisan 2019 - 05:04
PTT, dünyanın en sıra dışı müzelerinden biri olan ve geleneksel sanatlarla modern sanatları buluşturan Baksı Müzesi adına düzenlediği anma pulu ve posta kartını yayımladı.

Bayburt’ta şehrin 45 kilometre dışında, tepenin üzerine kurulu özgün bir kültürel etkileşim merkezi olan Baksı Müzesi’nin kültürel ve sosyal alanlarda da ülke değerlerine sahip çıkan PTT AŞ tarafından anma pulu ve posta kartı yayımlandı. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonunda 25 Şubat tarihinde Bayburt Baksı Müzesi Konulu Pul İmza Töreni ve Türk Halk Müziği Konseri gerçekleşti. Anma pulu ve posta kartlarının yayımlanması üzerine Baksı Müzesi Kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin KOÇAN ile PTT AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kenan BOZGEYİK İstanbul’da basın toplantısı düzenledi. 

 

Baksı Müzesi Kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin KOÇAN, müzenin Türkiye için önemi ve PTT tarafından pul ve posta kartlarının yayımlanması ile ilgili olarak şunları söyledi:

“Baksı Müzesi’ni hayal ettiğim dönemlerde büyük kentler ve Anadolu kırsalı arasında birbirinden kopuk iki yaşam modeli söz konusuydu. Merkez bir yanıyla kültürel hafızasından adım adım uzaklaşırken, çağdaş olan ise bu merkezlerde kendine alan açmaya çalışıyordu. Kırsal alan ise gurbet nedeniyle hızla kültürel yabancılaşma ortamına sürükleniyordu. Bu iki durumu birbirine bağlayan bir kültürel köprüye ihtiyaç vardı. Bu köprüyü Baksı Müzesi ile kurmuş olmamız benim için çok büyük bir mutluluk. Şahsım adına bir başka mutluluk da ülkemizin çok kıymetli kurumlarından PTT’nin, müzemizin pul ve posta kartlarını yayımlamış olmasıdır. PTT, Baksı Müzesi’nin pul ve posta kartlarını basarak, iletişim tarihimizin onurlu hafızasına Baksı Müzesi’ni katma cömertliğinde bulunmuştur. Müzecilikte iletişim için bize yeni bir platform açan bu uygulamadan dolayı Sayın PTT Genel Müdürü’müz Kenan BOZGEYİK şahsında tüm katkısı olanlara teşekkür ederim.“