Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Belgeselcilikte arşiv çukurundan nasıl çıkılır?

Belgeselcilikte arşiv çukurundan nasıl çıkılır?

Belgeselcilikte arşiv çukurundan nasıl çıkılır?04 Ocak 2024 - 03:01
İstanbul Modern Sinema, Türk Tuborg’un katkıları ve Tarabya Kültür Akademisi işbirliğiyle 12 Ocak’ta belgesel sinemacılığı üzerine bir ustalık sınıfı düzenliyor. Belgeselciler Cem Kaya ve Ekim Acun, Almanya ve Türkiye’de arşiv üzerine iş üretmenin inceliklerini anlatıyor.

Belgeselcilikte arşiv çalışmasının önemi ve detayları üzerine hazırlanan ve “Arşiv Çukuru ve İçinden Nasıl Çıkılır” başlığını taşıyan ustalık sınıfı, Motör: Kopya Kültürü ve Popüler Türk Sineması (2014), Aşk, Mark ve Ölüm (2022) belgesellerinin yönetmeni Cem Kaya ile popüler kültür ve magazin dünyasına dair belgeselleriyle tanınan Şokopop’un yaratıcısı Ekim Acun’u buluşturuyor. Farklı yöntemlerle çalışan ikili, ustalık sınıfı kapsamında Almanya ve Türkiye’de arşiv üzerine iş üretmenin inceliklerini aktarıyor.

Arşiv çalışması yapan sinema ve medya belgeselcilerinin özellikle ilgi göstereceği bu buluşmada Kaya ve Acun, arşivlere nasıl erişim sağladıklarını, kazdıkları arşiv çukurlarında buldukları malzemeyi nasıl değerlendirdiklerini paylaşacak. Cem Kaya ve Ekim Acun ile ustalık sınıfı, 12 Ocak Cuma günü saat 19.00’da İstanbul Modern Sinema’da ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.

Etiketler: belgesel  Almanya  arşiv