Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » “Bitmeyen Şiir: Komet” Salt Galata’da

“Bitmeyen Şiir: Komet” Salt Galata’da

“Bitmeyen Şiir: Komet” Salt Galata’da09 Ekim 2023 - 06:10
Salt, Eylül 2022’de kaybettiğimiz sanatçı ve şair Komet üzerine başlattığı arşiv ve araştırma projesi kapsamında bir söyleşi düzenliyor.

Komet üzerine başlatılan bu arşiv ve araştırma projesi kapsamında 14 Ekim Cumartesi günü Salt Galata’da “Bitmeyen Şiir: Komet” başlıklıbir söyleşi düzenlenecek. Adını Komet'in yitirdiği sevdiklerini listelediği Bitmeyen Şiir başlıklı şiirinden alan söyleşide Ekin Kano, Gürel Yontan, Levent Yılmaz ve Orhan Koçak bir araya gelecek. 2013-2019 yıllarında Komet’in asistanlığını yapan ve arşivin Salt Araştırma’ya transferi sürecinde tasnifine dâhil olan sanatçı Ekin Kano’nun moderatörlüğündeki etkinlikte Gürel Yontan, dönem arkadaşı Komet ile Akademi’deki tanışıklıkları, parçası oldukları kültür ortamına dair görüşleri ve vefatına kadar süren diyalogları etrafında sanatçının pratiğinden bahsedecek. Şair, tarihçi ve yayıncı Levent Yılmaz, Komet'in 1970’lerden itibaren Paris sanat ortamında kurduğu diyaloglara ve şair yönüne odaklanırken yazar, eleştirmen ve yayıncı Orhan Koçak, Komet’in hem resim hem de farklı mecralardaki üretimi üzerinden Türkiye ve uluslararası sanat ortamındaki konumunu ele alacak.

14 Ekim Cumartesi günü saat 15.00’te Salt Galata, Atölye II-III’te gerçekleştirilecek program herkesin katılımına açık ve ücretsiz.