Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » bomontiada'ya yeni isim

bomontiada'ya yeni isim

bomontiada'ya yeni isim19 Şubat 2019 - 05:02
Kültürel yapısı, performans odaları, atölye alanları, Leica ve Ara Güler Müzesi’nin yanı sıra, farklı gastronomik lezzetlere hitap eden mekanları ile öne çıkan bomontiada, önümüzdeki 3 yıl boyunca “Yapı Kredi bomontiada” ismiyle ziyaretçilerini ağırlayacak.

İşbirliğinin detaylarını aktarmak için düzenlenen basın toplantısı Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Serkan Ülgen ile Bomonti Kültür ve Eğlence Merkezi Yönetimi ve Doğuş Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Nafiz Karadere ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

 

Şehre yeni soluk: Yapı Kredi bomontiada

Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Serkan Ülgen şu değerlendirmede bulundu: “Kültür sanat, Yapı Kredi’nin taşıdığı önemli bir miras. Yapı Kredi bomontiada da kendine has kültürüyle şüphesiz kültür-sanat mirasımızı sürdüreceğimiz, bize çok yakışan bir mekan. Buradaki etkinliklerimizin ilk adımını büyük yazarımız Yaşar Kemal’in ölüm yıldönümü anısına Yapı Kredi bomontiada ALT’da sanatseverlerle buluşacak özel bir sergiyle atıyoruz. ‘Yaşar Kemal / Çukurova Fotoğrafları’ sergisi değerli fotoğrafçı Lütfi Özgünaydın’ın, Yaşar Kemal ile birlikte çıktığı Çukurova yolculuğundaki karelerden oluşuyor. Böylelikle, ilk defa büyük yazarımızın kendisi ve hayatının geçtiği Çukurova fotoğrafları bir sergiyle sanatseverlere aktarılıyor. Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık’ın küratörlüğünü üstlendiği sergi, 15 Mayıs tarihine kadar ziyaretçilere açık olacak. Önümüzdeki dönemde de atölye çalışmaları, söyleşiler ve konserlerle sanatseverlere dolu dolu bir program sunacağız.”