Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Bu yaz konsere doyacaksınız

Bu yaz konsere doyacaksınız

Bu yaz konsere doyacaksınız15 Ocak 2023 - 02:01
Müzik dünyası 2023’e güzel haberlerle başladı. Pandeminin etkisinin silinmeye başladığı bu dönemde yurt dışından önemli gruplar Türkiye’ye geleceklerini açıkladılar.
Tüm zamanların en kıymetli progresif/rock topluluklarından sayılan Camel kariyerinin 50. yılı için hazırladığı turne programına İstanbul’u da aldı. Yarım asırlık kariyerlerinin retrospektifi niteliğindeki “50 Years Strong” adlı turneleri kapsamında grup hayranlarıyla buluşacak. Daha önce 2018 yılında İstanbul’u ziyaret eden Camel, bu kez yazın müjdecisi olarak geliyor. 27 Mayıs’ta Volkswagen Arena’da olacak. Biletler ise yarın satışa çıkıyor.
 
Bu yaz İstanbul’u ziyaret edeceğini açıklayan bir diğer efsane ise Hooverphonic. Kurulduğu 1996 yılından bu yana trip hop’u, pop ve çok sesli elementlerle sentezleyen Belçikalı grup, 14 Temmuz’da Uniq Açıkhava Sahnesi’nde hayranlarının karşısına çıkacak. Alışılmışın dışına çıkmayı seven bir grup olduğunu her yaptığı şarkıyla bir kez daha ispat eden Hooverphonic, 25 yılı aşkın bir süredir benzersiz ve anında tanınabilir sound’larını mükemmelleştirdiler. Şarkı sözlerini yazan Alex Callier ile gitarist Raymond Geerts ilk günden itibaren grubun bel kemiği. 25 yıl boyunca yetenekli pek çok şarkıcıyla çalışan grup 2020 sonbaharından bu yana da Geike Arnaert’le birlikteliklerini sürdürüyor. Grubun adını duyunca akla ilk gelen şarkılar ise “2Wicky”, “Eden”, “Mad About You”, “Anger Never Dies”, “Amalfi”, “Badaboum” ve “Romantic”... Hemen belirtelim Hooverphonic’in yeni şarkılarının eli kulağında, bu ay içinde yayınlanacak. İstanbul konserinin biletleri ise satışta.
 
 
Etiketler: müzik  2023  İstanbul