Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Bugüne not, yarına soru işareti

Bugüne not, yarına soru işareti

Bugüne not, yarına soru işareti23 Ocak 2023 - 10:01
Kavramsal düşünceyi tuvallere aktaran çağdaş Türk sanatının öncü isimlerinden Şenol Yorozlu, 10 yıl aradan sonra İstanbul’daki yeni sergisiyle sanatseverlerle buluşuyor.
Brieflyart’ta gerçekleşen “Our Boys Did It” adlı sergide Yorozlu, Hüsn-i Hat geleneğinden gelen soyut ifade gücünü ustası olduğu büyük ebatlı pentürlere taşıyor. Sergide son dönemde üretilmiş ve ilk kez izleyiciyle buluşan çalışma- lardan oluşan sergide ağırlıklı olarak tuvaller yer alıyor. Sanatçı bu sergiyle izleyicilere tarihsel, estetik ve düşünsel anlamda yeniden yeni kapılar aralıyor.
 
Yaşadığı çağın tanığı olduğuna dikkat çeken sanatçı, “Kimliği netleşmemiş ülkelerde güncel tarihsel dönüşümler topluma yön veriyor. Örneğin bir büyük ebatlı çalışmamda ne görüyoruz? Çocukların çok severek oynadıkları seksek oyunu çizimi ve sağ tarafında bir garabet imge. Bunları hep birlikte yaşıyoruz” diyor. Sanatçı son resimlerindeki Hüsn-i Hat geleneğinden gelen soyut ifade gücüne sahip son işlerini ise “Hangi coğrafya ve ülkede yaşadığımı biliyorum. Dününü bugününü. Dün yaşandı not düşüldü, bugünü yaşıyoruz not düşülecek ‘bir şey’ var mı? Yarın ise bir soru işareti… Yazıyı seviyorum ama yazı kaligrafisi işin sanatsal tarafı. Sanatımı bir bütün olarak düşünüyorum. Hepsi yaşanmışlığın ifadeleri. Son işlerimi bir basamak olarak görün. Buradan yeni konulara geçeceğim; yolum çok açık bir tıkanma yok yani ‘tekrar’ yok” sözleriyle anlatıyor. Usta sanatçı, Türkiye’deki çağdaş sanat dünyası hakkında ise “Çok imitasyon işler görüyorum. Nerede yaşadığımızı unutmayalım lütfen” diyor. Sergi 17 Şubat’a kadar ziyaret edilebilir.