Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Çukurova Bienali “YAPABİLİRİZ” devam ediyor

Çukurova Bienali “YAPABİLİRİZ” devam ediyor

Çukurova Bienali “YAPABİLİRİZ” devam ediyor02 Kasım 2023 - 05:11
Çukurova Çağdaş Sanat Kültür ve Eğitim Vakfı (Çukurova Çağdaş) tarafından düzenlenen “Yapabiliriz” başlıklı Uluslararası Akdeniz Bienali/Çağdaş Sanat, 30 Kasım’a dek sürecek.
Çukurova Çağdaş Sanat Kültür ve Eğitim Vakfı’nın uzun vadede kurmayı amaçladığı uluslararası bir çağdaş sanat müzesi ve koleksiyonunun oluşturulması vizyonu için anlamlı ve somut katkılar geliştirmeyi amaçlayan, Fırat Arapoğlu, Seyhan Boztepe ve Tansel Türkdoğan’ın küratörlüğünde düzenlenen etkinlik "Yapabiliriz" teması ile Akdeniz’in birleştirici ve dönüştürücü gücünü vurguluyor. 
 
 
Ulusal ve uluslararası sanatçıları bir araya getiren bienal sanatçılar ve yapıtları aracılığıyla Akdeniz'in ortak mirası ve geleceğine dair umut ve hayallerini yansıtmayı amaçlıyor. Uluslararası Akdeniz Bienali, sanatın değişim ve dönüşüm için bir araç olabileceğini ve Akdeniz'in daha adil ve barışçıl bir bölge haline gelmesine katkıda bulunabileceğini gösteriyor.
 
 
Bienal, Akdeniz bölgesinde yer alan Çukurova’nın dört bir yanına yayılmış kentlerde aynı anda birleşik olarak düzenleniyor. Bienalin ana merkezi Tarsus. Fakat bienal Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş ve Afşin’de gerçekleşiyor. Bienal, bu kentlerin tarihi ve kültürel zenginliğini de yansıtmayı amaçlıyor. Böylece Uluslararası Akdeniz Bienali, Akdeniz'in yaratıcı ve üretken enerjisini göstermek ve bölgenin geleceğine dair umut ve hayalleri paylaşmak için bir fırsat sunarken Akdeniz'in daha adil ve barışçıl bir bölge haline gelmesine kültürel katkılarda bulunmayı hedefliyor.
 
 
Bienal, ana sergi mekanlarında bienalin ana temasını ve amaçlarını yansıtan ulusal ve uluslararası sanatçıların çalışmalarını bir araya getiriyor. Bunun yanında bienalin ana temasını farklı açılardan yansıtan paralel sergilerle farklı sanat disiplinlerini ve Akdeniz'in farklı bölgelerini de kapsıyor. Ayrıca eğitim ve atölye çalışmaları aracılığıyla Akdeniz'in kültürel mirasını ve geleceğini keşfetmek isteyenlere fırsatlar sunarken, performanslar ve etkinlikler aracılığıyla Akdeniz'in zengin kültürünü ve geleneklerini yansıtmayı amaçlıyor.