Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » EMST Uluslararası küratör ziyaret programı

EMST Uluslararası küratör ziyaret programı

EMST Uluslararası küratör ziyaret programı02 Kasım 2023 - 05:11
Atina Çağdaş Sanat Müzesi, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu sanat profesyonelleri ile küratörlerine çağrıda bulunarak uluslararası bir ziyaret programı başlatıyor.

Atina Ulusal Çağdaş Sanat Müzesi, EMST Uluslararası Küratör Ziyaret Programının başlatıldığını duyurdu. Yunan görsel sanatçılarının çalışmalarını uluslararası kültür sahnesinde tanıtmayı amaçlayan program, uluslararası sanat profesyonellerini, küratörleri ve sergi organizatörlerini, saha araştırması yapmak ve Yunanistan'da ve sınırlarının ötesinde yaşayan ve çalışan sanatçıların çalışmaları hakkında fikir edinmek için ülkeyi ziyaret etmeye davet ediyor.

EMST Uluslararası Küratör Ziyaret Programı, çağdaş Yunan sanatçılarının eserlerini ön plana çıkaracak ve eserlerinin uluslararası alanda sunulmasını kolaylaştıracak. Aynı zamanda, Yunan küratörlerin ve kültür uygulayıcılarının çalışmaları da sanat mekânlarındaki sergilere ve kültürel organizasyonlara yapılacak ziyaretler yoluyla tanıtılacak.

Programın amacı, ülkenin kültürel üretimine yönelik artan uluslararası ilgiyi pekiştirmek, daha sistematik ve kurumsal bir şekilde daha geniş bir coğrafi alanda önemli bir odak noktası haline getirmek ve yeni işbirlikleri ve ortaklıkları tetikleyecek uzun vadeli ilişkilerin geliştirilmesini teşvik etmek.

Programın bir parçası olarak EMST düzenli olarak uluslararası küratörleri ve sergi organizatörlerini davet edecek. Dünyanın dört bir yanından müze küratörleri ya da bağımsız küratörlerden oluşan bu konuklar, yakın gelecekte büyük uluslararası sergiler planlayacak. Sanatçıların stüdyolarına, sanat mekânlarına ve sergilere ziyaretlerin yanı sıra Yunanistan'da yaşayan ve çalışan sanat profesyonelleriyle tanışmalarını da içeren, araştırma ve ilgi alanlarının ihtiyaçlarına hizmet edecek şekilde tasarlanmış özel bir programa katılacaklar.

Program hakkında detaylı bilgi https://www.emst.gr/en/events-en/international-curators-visiting-programme adresinden edinilebilir.