Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Hrant Dink Vakfı artık Harbiye'de

Hrant Dink Vakfı artık Harbiye'de

Hrant Dink Vakfı artık Harbiye'de30 Mart 2015 - 10:03
1999 yılından beri Agos gazetesinin, 2007'den bu yana ise Hrant Dink Vakfı'nın yer aldığı Sebat Apartmanı'nın küçüklüğü nedeniyle gazete ve vakıf, yeniledikleri Anarad Hığutyun Okulu'na taşındı
Hrant Dink Vakfı ve Agos gazetesi, 1999'dan beri Agos gazetesinin, 2007'den bu yana ise Hrant Dink Vakfı'nın yer aldığı Sebat Apartmanı’ndaki mekanından taşındı. Agos ve Hrant Dink Vakfı, eski mekanın küçüklüğü nedeniyle artık Harbiye’de bulunan Anarad Hığutyun Okulu binasına geçti. 10 yıldır kapalı olan okulda bir süredir restorasyon çalışmaları sürüyordu. Vakıf, öğrencisi kalmadığı için kapanan Anarad Hığutyun Okulu binasını 20 yıl için kiralayıp yeniledi. Böylece okul farklı bir kimlikle kültür dünyasına hizmet etmeyi sürdürecek.
 
Hrant Dink Vakfı tarafından yapılan açıklamada, "Eski bir Ermeni okulu olan Anarad Hığutyun Binası'nda kurduğu merkezinde, demokrasi, ifade özgürlüğü ve insan hakları anlayışının Türkiye'de ve dünyada gelişmesine destek vermenin" amaçlandığı belirtildi. Dört katta toplam 800 m2’lik alana sahip olan binada, çalışma mekanları, arşiv, kütüphane, 80 kişilik toplantı salonu, atölye alanları, avlu ve teras bulunuyor. Binada ayrıca süreli sergilerin düzenlenebilmesi için bir de sergi alanı yer alıyor. Bina bunların yanı sıra mayıs ayında Venedik Bienali 56. Uluslararası Sanat Sergisi Türkiye Pavyonu’nda eserleriyle yer alacak Türkiye'nin en önemli güncel sanatçılarından Sarkis'in bir eserine de kalıcı olarak ev sahipliği yapıyor. Usta sanatçı Sarkis, binanın sergi katına kalıcı bir eser armağan etti. Anarad Hığutyun Binası'ndaki Sarkis'e ait 'Altın İkona' adlı iş, "ışıltılı ve aydınlık bir gelecek umudunu" temsil ediyor.