Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » İKSV’de sular durulmuyor

İKSV’de sular durulmuyor

İKSV’de sular durulmuyor07 Ekim 2023 - 07:10
İKSV’nin, 18. İstanbul Bianeli’nin küratörlüğüne danışma kurulunun önerdiği Defne Ayas yerine Iwona Blazwick’i atamasının tartışmaları sürüyor.
İstanbul Bienalleri’nin katılımcıları ve sanat camiasının mensupları tarafından “İKSV’ye Açık Mektup: Daha İyi Bir İstanbul Bienali’ne Doğru” başlığıyla yayınlanan mektubun ardından İKSV, bienallerin küratör belirleme yönteminin iyileştirilmesi için sürekli çaba gösterdiklerini belirterek Danışma Kurulu yönetmeliğinde yaptığı değişikliği şu ifadelerle duyurdu:
 
DAVET EDİLMEYECEK
 
“İstanbul Bienali’nin 2026 ve sonrasında düzenlenecek bienaller için geçerli olacak yeni yönetmeliğe göre, Danışma Kurulu tarafından önerilen üç adaydan birini küratör olarak davet edebilecek. Bu aşamada sunulan yaklaşımlardan hiçbirinin vakfın bir sonraki İstanbul Bienali’ne dair vizyonuyla örtüşmemesi halinde İKSV yönetimi, kurulun yeniden toplanarak farklı adaylar önermesini talep edebilecek. Ayrıca kurulda görev yapan üyelerin istifa etmeleri durumunda o seneki küratör seçiminin sonuna kadar, küratör olarak davet edilemeyeceğine dair bir madde de yönetmeliğe eklendi.