Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » İş Sanat’tan 23 Nisan’a özel program

İş Sanat’tan 23 Nisan’a özel program

İş Sanat’tan 23 Nisan’a özel program 21 Nisan 2021 - 11:04
İş Sanat’ın çocuklar için hazırladığı özel etkinlikler yarından itibaren İş Sanat’ın internet sitesinden ücretsiz olarak erişime açılıyor.

 

İş Sanat’ın, İş Bankası Kumbara Fon işbirliğinde hazırladığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel etkinlikleri yarından itibaren çocuklarla buluşacak. Semaver Kumpanya’nın kukla oyunu “Nasrettin Hoca”, müzikli oyun “Çocuklar İçin Öylesine Bir Dinleti”, ve “Keloğlan” masalının yanı sıra eğlenceli çocuk atölyelerinin de dâhil olduğu renkli program hafta sonu boyunca İş Sanat’ın YouTube kanalı ve internet sitesinde ücretsiz erişime açık olacak.

 

Semaver Kumpanya’dan Nasrettin Hoca

Bilge kişiliğini keskin mizah anlayışıyla buluşturan, dünyaca ünlü halk kahramanı Nasrettin Hoca’nın eğlenceli hikâyesi Semaver Kumpanya oyuncuları tarafından kukla tiyatrosu olarak sahneye taşınıyor. Serkan Keskin, Sezin Bozacı, Sibel Altan ve Meddah karakterini canlandıran Uğur Senkeri’nin yer aldığı, el, ipli ve gölge kuklası gibi birçok tür ve tekniğin aynı mekânda kullanıldığı Nasrettin Hoca kukla gösterisi bayram günü saat 11.00’de çocuklarla buluşacak.

 

Aryalar, masallar ve “Çocuklar İçin Öylesine Bir Dinleti”

Murat Göksu’nun hayata geçirdiği, müzikli çocuk oyunu “Çocuklar İçin Öylesine Bir Dinleti” opera ve müzikallerin şarkılarından oluşuyor. Çocukları farklı sanat dallarıyla tanıştırmayı hedefleyen oyun saat 13.00’te yayında olacak. Klasik müzik, opera, tiyatro ve baleyi miniklere sevdiren oyunun kadrosunda bulunan Nazlı Deniz Süren, Deniz Likos, Ahmet Baykara, Zafer Erdaş, Gökhan Ürben’e piyanist Ece Göksu eşlik ediyor.

 

Keloğlan’ın maceraları İş Sanat Masal Tiyatrosu’nda

daKüçükler ve masal seven yetişkinlerin takip ettiği İş Sanat Masal Tiyatrosu, bayram neşesini Keloğlan masalı ile paylaşacak. Lerzan Pamir’in yönetmenliğini üstlendiği, Aslı Tandoğan, Anıl Altınöz ve Mert Aydın’ın canlandırdığı masal, saat 15.00’te yayında olacak. Sezonun başından beri büyük ilgi gören Masal Tiyatrosu, İş Sanat’ın YouTube kanalı ve internet sitesinden yaptığı yayınlarla bugüne kadar 4 milyondan fazla seyirciye ulaştı. İş Sanat Masal Tiyatrosu’nun diğer masalları yıl boyunca İş Sanat’ın YouTube kanalından ve internet sitesinden seyredilebilecek.

 

23 Nisan neşesi hafta sonu da devam edecek

İş Sanat’ın bayram etkinlikleri hafta sonu da renkli içeriklerle devam edecek. 24 Nisan Cumartesi “Evimizin Kasası İş Bankası Kumbarası” başlıklı sanal sergi kapsamında ilköğretim öğrencilerine yönelik çevrim içi bir kumbara atölyesi yer alacak. Sergi gezisi ile başlayan videoda çocuklar, İş Bankası kumbarasının tarihi, tasarrufun önemi, kumbara içerikli reklam çalışmaları ve dijital kumbara hakkında bilgi edinecekler. “Evde Kumbara Yapalım” başlıklı serginin sonunda çocuklar kendi kumbaralarını yapacaklar.

25 Nisan Pazar günü ise Burcu Ural Kopan ve Gözde Eyce’nin çocuklar için hazırladığı kitap ve çizim atölyesi ile İş Sanat Masal Tiyatrosu’ndan Mutluluk Sihri masalı İş Sanat’ın YouTube kanalında yayında olacak. Etkinlikler, yıl boyunca İş Sanat’ın YouTube kanalı ve internet sitesinden erişime açık olacak.

Etiketler: İş Sanat  23 Nisan