Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Japon grup WA-League ilk kez Türkiye’de

Japon grup WA-League ilk kez Türkiye’de

Japon grup WA-League ilk kez Türkiye’de04 Nisan 2024 - 04:04
Türkiye ile Japonya arasındaki diplomatik ilişkilerin 100. yılı münasebetiyle ilk kez ülkemize gelen WA-League, 38. Uluslararası Ankara Müzik Festivali kapsamında Japon davul ve aslan dansı gösterisini 5 Nisan saat 20:00’de MEB Şura Salonu’nda Ankaralılarla buluşturacak.
Uluslararası Ankara Müzik Festivaline, konuk olacak WA-League tupluluğunun gösterisi, Japonya'da baharın simgesi haline gelmiş olan “Sakura” kiraz ağaçlarının önemini de yansıtıyor. Japon kültüründe baharın, yeni başlangıçların ve geçiciliğin sembolü olarak görülen ve müzikle ilişkilendirilen Sakura ağaçlarının çiçeklenmesiyle birlikte Japonya’nın müzikal hayatında genellikle sakura temalı şarkılar ve melodiler çalınır.
 
İki ülkenin 100 yıllık dostluğu, Sakura çiçeklerinin renkleri, güzelliği, baharın ve doğanın insanlar üzerindeki coşku ve umut veren etkisinin müziğe yansıması ile Ankara’da da kiraz ağaçlarının çiçeklendiği dönemde, 38. Uluslararası Ankara Müzik Festivali’nde kutlanacak.
 
WA-League, Japon kültürü aracılığıyla uluslararası etkileşimi geliştirmek amacıyla, geleneksel sahne sanatları yapımcısı Terutoshi Takaku tarafından oluşturulmuş bir proje.
 
Kabuki, Noh ve Kyogen gibi geleneksel sahne sanatları ile Japon davulu – taiko ve üç telli Japon çalgısı – shamisen gibi geleneksel çalgılarla icra edilen Japon müziğinin her türünün önde gelen usta sanatçıları tarafından sunulan, kültürlerinin önemli bir öğesi aslan dansı ile birleşen bu özel gösteri Japonya Büyükelçiliği katkılarıyla, 5 Nisan Salı akşamı saat 20.00’da MEB Şura salonunda gerçekleşecek.
 
Grup Üyeleri:
 
 
MITSUNA KOYAMA-Vokal
 
 
MASANORI TSUBAKI-Tsugaru Shamisen Sanatçısı
 
 
TAKAHIRO WATANABE-Japon Davulu Sanatçısı
 
 
KAONA MINAKI-Dansçı ve Flüt Sanatçısı
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Etiketler: sakura  WA-League  Japon