Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Milliyet Sanat'tan Star Wars evrenine yolculuk

Milliyet Sanat'tan Star Wars evrenine yolculuk

Milliyet Sanat'tan Star Wars evrenine yolculuk07 Mayıs 2024 - 11:05
Tüm dünyada 4 Mayıs Star Wars Günü olarak kutlanıyor. Milliyet Sanat da mayıs sayısında okuyucuyu Star Wars evreninde yolculuğa çıkarıyor.
Milliyet Sanat'ın mayıs sayısı raflardaki yerini aldı. Yeni sayının kapağında sanatsal ifade arayışında malzemelerin özüne dalarak, somutluklarıyla inşa ettiği figüratif, yarı soyut ve soyut formlar aracılığıyla dünyanın dilini deşifre etmeye çabalayan Azerbaycanlı sanatçı Aida Mahmudova yer alıyor. Ayrıca, İstanbul Müzik Festivali'nden kitapların sosyal medyadaki devrimine 'Booktok'a; 60'ıncı Venedik Bienali'nden usta tiyatrocu Haldun Dormen ile röportaja kadar birçok keyifli içerik okuyucuyu bekliyor.
 
Derginin mayıs sayısında 1970'lerde çekilen ve gişede büyük başarı elde eden Star Wars filmine de yer verildi. Devam filmleriyle inanılmaz bir etki yaratan romanlara, video oyunlara, oyuncaklara ve figürlere konu olan film için her yıl ‘4 Mayıs Star Wars Günü' olarak kutlanıyor. Derginin yeni sayısında 9'uncu sayfada filmin ortaya çıkış ve başarı hikayesi 'Tüm dünyada güç seninle diye sesleniyor' başlığı altında anlatılıyor.
 
Filmde seyircinin kahramanlar ile yolculuğa çıkıp onlarla soluk alıp vereceği bir hikaye kuran yönetmen George Lucas'ın başarı hikayesi de ele alınarak bu güne özel poster dergiyle hediye ediliyor.
 
Milliyet Sanat'ın mayıs sayısına dijital mecralardan ve gazete bayilerinden ulaşabilirsiniz.