Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Nebahat Karyağdı 19. kişisel sergisini Atina'da açtı

Nebahat Karyağdı 19. kişisel sergisini Atina'da açtı

Nebahat Karyağdı 19. kişisel sergisini Atina'da açtı08 Mayıs 2018 - 02:05
Ressam Nebahat Karyağdı 19. kişisel resim sergisini Yunanistan'ın başkenti Atina'da açtı. Karyağdı'nın sergisi Mayıs ayı boyunca ziyaret edilebilecek.

Ressam Nebahat Karyağdı,19. kişisel sergisini Atina Dorothy Snot okullarında açtı. Sanatçı, “My Teddy Bear” isimli sergisinde öğrencilerle ile bir araya geldi. Karyağdı, 4,5 ve 6 yaş aralığındaki öğrencilerle gerçekleştirdiği söyleşide kendisinden, İstanbul’dan ve sanatından bahsetti. Çalışmalarında İstanbul-Bizans ikonaları ve oyuncak ayı figürünü kurgulayan ressam, öğrencilerle workshoplar da gerçekleştirdi. Karyağdı’nın özellikle şaman ağaçları, bisiklet ve oyuncak ayı figürlerini içeren eserleri çocukların ilgisini çekti. Öğrenciler bu eserleri kendi bakış açılarıyla yeniden yorumlayarak resme döktüler. Karyağdı, “Sanatın, dostluğun ve sevginin dili olduğunu bu uluslararası workshop ile deneyimledim.” sözleriyle çocuklara sanat sevgisi kazandırmanın önemini vurguladı.

 

 

 

 

Nebahat Karyağdı’nın “My Teddy Bear” başlıklı sergisi kapsamında gerçekleştirdiği atölye çalışmalarında üretilen eserler, Mayıs ayı boyunca Dorothy Snot Okulları’nda gezilebilir.

 

 

NEBAHAT KARYAĞDI HAKKINDA

1983 yılında Antalya’da dünyaya gelen Nebahat Karyağdı, Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi bölümünü bitirdi. İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sanat ve Tasarım Fakültesi Plastik Sanatlar bölümünde yüksek lisansını tamamladı. 2012 yılında UNESCO Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi olan Karyağdı, RH+ Sanat dergisinin düzenlediği yarışmalarda beş kez “Yılın En İyi Genç Ressamı” seçildi. Miami, Londra, Oxford, Barselona, Amsterdam, Floransa, Selanik ve Girit’te modern sanat fuarlarına katılan sanatçı, Avrupa’nın çeşitli şehirlerinde ve ülkemizde çok sayıda kişisel sergi açtı, karma sergilere katıldı. Sanatçı çalışmalarını Galata’daki atölyesinde sürdürüyor.