Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Picasso’dan yeni rekor

Picasso’dan yeni rekor

Picasso’dan yeni rekor09 Kasım 2023 - 03:11
Pablo Picasso'nun “Saatli Kadın” tablosu 139 milyon dolara alıcı bularak bu yıl bir müzayedede satılan en değerli eser oldu.

Sotheby’s müzayede evi tarafından satışa çıkarılan tablo aynı zamanda sanatçının bir açık arttırmada satılan en pahalı ikinci sanat eseri oldu.

Picasso'nun müzayedede satılan en pahalı tablosu, 2015 yılında Christie's'de 179,3 milyon dolara alıcı bulan Les Femmes d'Alger (Cezayirli Kadınlar) tablosuydu.

Müzayedeye çıkmadan önce 120 milyon dolar değerinde olan ve 1968'de eseri satın alan eski sanat koleksiyoncusu Emily Fisher Landau'ya ait olan “Saatli Kadın” tablosu  kimliği bilinmeyen bir alıcı tarafından satın alındı.

1932 tarihli yağlı boya, Picasson’nun sevgilisi olan ve birçok resmine konu olan “ilham perisi” Fransız model Marie-Therese Walter'ı mavi bir arka plan üzerinde taht benzeri bir sandalyede otururken tasvir ediyor. Walter, 45 yaşındaki Picasso ile Paris'te tanıştığında 17 yaşındaydı. Daha sonra ikili, Picasso Ukraynalı balerin Olga Khokhlova ile evliyken gizli bir ilişkiye girdi.

Walter, 2022'deki bir müzayedede 67,5 milyon dolara satılan 1932 yapımı “Femme Nue Couchee” (Çıplak Yatan Kadın) da dahil olmak üzere Picasso'nun pek çok tablosuna konu olmuştu.

Etiketler: Picasso  Saatli Kadın  sanat