Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Sakıp Sabancı Müzesi'nde Rönesans eğitimi

Sakıp Sabancı Müzesi'nde Rönesans eğitimi

Sakıp Sabancı Müzesi'nde Rönesans eğitimi 02 Ocak 2018 - 10:01
Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi, 2018’in ilk yetişkin eğitimlerinde “Rönesans’ta Hayat ve Sanat” konusuna odaklanıyor.

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi tarafından düzenlenen ve yıllardır yoğun ilgiyle takip edilen yetişkin eğitimleri 2018’e “Rönesans’ta Hayat ve Sanat” başlıklı dersle adım atıyor.

 

Doç. Dr. A. Sinan Güler’in anlatımıyla 16 Ocak Salı günü başlayacak ve 3 hafta sürecek programda, “Güney ve Kuzey Avrupa’da Sosyal, Siyasal, İktisadi ve Entelektüel Ortam”, “İtalya’da Rönesans Resim, Heykel ve Mimarlığı”, “Kuzey’de Rönesans Resim, Heykel ve Mimarlığı” başlıklı konular işlenecek.

 

Eğitim boyunca; 14. yüzyıldan itibaren Avrupa’yı tamamıyla değiştirip geliştiren, 19. yüzyılın ortalarından itibaren Rönesans olarak adlandırılan ve günümüz Avrupa düşüncesinin temellerini oluşturan dönemin, sanattaki görünümünün görsel ağırlıklı kısa bir incelemesi yapılacak.

 

Hıristiyanlığın doğduğu ve geliştiği Erken Hıristiyan Dönemi’nin ve kök saldığı Ortaçağ’ın kültürel ve düşünsel temellerinin de irdeleneceği derslerde aynı zamanda, Rönesans’ın içine doğduğu ve geliştiği yılların sosyal, siyasal, iktisadi ve entelektüel tanımını içeren tarihsel arka plana da odaklanılacak. Doç. Dr. Güler, Güney Avrupa’da İtalya ve İspanya, Kuzey Avrupa’da ise Almanya ve Hollanda başta olmak üzere, resim, heykel ve mimarlık alanlarındaki görünümü ve birikimi, temel sanat eserlerinin örnekleri üzerinden anlatacak.

 

SSM Dostu Kart sahiplerine %10 indirimin uygulanacağı program; 16, 23 ve 30 Ocak tarihlerinde 11.00-13.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.