Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Salt Araştırma Fonları başvuruları başladı

Salt Araştırma Fonları başvuruları başladı

Salt Araştırma Fonları başvuruları başladı17 Ocak 2024 - 02:01
Birlikte öğrenme ve tartışmaya yönelik yeni ve özgün araştırmalara alan açan Salt Araştırma Fonları’nın 2024 yılı başvuruları 16 Ocak’ta başlıyor.

Garanti BBVA tarafından kurulan Salt’ın bilgi üretimi ve paylaşımını desteklemek üzere 2013’ten bu yana düzenlediği Salt Araştırma Fonları, birlikte öğrenme ve tartışmaya yönelik davetini her sene yeniliyor.

Bugüne kadar toplam 74 projeye destek veren Salt Araştırma Fonları’nın 2024 başvuruları, 16 Ocak Salı günü başlıyor. 19. yüzyıldan günümüze Türkiye’nin kent, toplum ve ekonomi tarihi ile 1950 sonrası sanat, mimarlık ve tasarım alanlarına odaklı özgün araştırmaları teşvik eden fonlar ile kurumun arşiv koleksiyonları ve uzun soluklu araştırma projelerinin de yorumlanması amaçlanıyor.

İki aşamada tamamlanacak başvuru süreci sonucunda seçilen araştırma projelerinin her birine 35.000 TL’lik fon desteği sağlanacak. 19 Şubat Pazartesi saat 18.00’e kadar süren ön başvurular ile konu, dönem ve araştırma alanı bakımından içeriğin uygunluğu değerlendirilecek. Bu aşamayı geçen aday projeler için 18 Mart Pazartesi gününe kadar devam edecek ikinci aşamanın ardından sonuçlar, 26 Nisan Cuma günü duyurulacak.

Bu yılki değerlendirme süreci Prof. Dr. Gülhan Balsoy (İstanbul Bilgi Üniversitesi), Doç. Dr. Ayşe Erek (Kadir Has Üniversitesi), Dr. Bilge İmamoğlu (TED Üniversitesi), Sezin Romi (Salt) ve Lorans Tanatar Baruh’un (Salt) yer aldığı Seçici Kurul tarafından yürütülecek. Desteklenen projelerin çıktıları, Aralık ayında düzenlenecek bir sunum programıyla kamunun yorum ve katkılarına açılacak.

Başvuru koşulları ile ilgili ayrıntılı bilgi ve ön başvuru için saltonline.org adresini ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca, Aralık 2023’te Salt Araştırma Fonları’nın onuncu yılı vesilesiyle erişime açılan ve bugüne dek desteklenen projelerin dökümünü içeren kitapçığı bu bağlantıdan inceleyebilirsiniz.