Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Sanat hırsızına dron operasyonu

Sanat hırsızına dron operasyonu

Sanat hırsızına dron operasyonu12 Ocak 2024 - 05:01
ABD'deki bir sanat galerisinde yapılan dron destekli polis operasyonu ile galerideki Picasso ve Warhol imzalı eserleri çalmaya çalışan hırsız yakalandı.

Arizona'daki Amerikan Güzel Sanatlar galerisindeki soyguna müdahale eden polis, binanın çatısındaki hırsızı yakaladı. Hırsızlığı gerçekleştirmek için Kaliforniya'dan geldiği anlaşılan şüpheli Harpeet Singh, çalıntı eserleri yakındaki çatılara bıraktıktan sonra bir polis dronu tarafından tespit edilip tutuklandı.

Yerel saatle sabah 5.45 civarında başlayan hırsızlık olayıyla tetiklenen alarm sistemi çalışanların ve polisin kısa sürede binaya ulaşmasını sağladı.

Polis, drone yardımıyla Singh'i çatıda bulup hemen tutukladı ve galeriden alınan yedi sanat eserini ele geçirdi. Andy Warhol ve Pablo Picasso'nun eserlerini de içeren eserlerin toplam değeri 250.000 doları buluyor.

Yakındaki bir giyim mağazasının sahibi Zach Friedman, olayları yerel televizyon kanalına "İnsanlar “Görevimiz Tehlikede” filmindeki gibi çatıların üzerinden koşup atlıyordu" diyerek anlattı.

Singh, izinsiz giriş ve hırsızlık suçlamalarıyla yargılanmayı beklerken, müfettişler çalınan eserlerin potansiyel alıcıları da dahil olmak üzere daha büyük bir sanat eseri hırsızlığı operasyonunun işaretlerini arıyor.

Etiketler: ABD  Picasso  Warhol