Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Türkiye Atölyesi 2024 yılı başvurularını bekliyor

Türkiye Atölyesi 2024 yılı başvurularını bekliyor

Türkiye Atölyesi 2024 yılı başvurularını bekliyor04 Ekim 2023 - 01:10
İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Paris’in en köklü sanat kurumlarından Cité Internationale des Arts’da 20 yıllığına kiralanan Türkiye Atölyesi’nin 2024 yılı başvuruları Türkiye’den sanatçıların başvurularına açıldı. Program, farklı disiplinlerde çalışan sanatçılara üçer aylık dönemlerde Paris’te yaşama ve çalışma imkânı sunuyor.
Görsel sanatlar, deneysel film, tasarım ve performatif sanatlar gibi farklı disiplinlerde çalışan tüm sanatçılara açık olan misafir sanatçı programına, 2024 yılının Ocak-Mart, Nisan-Haziran, Temmuz-Eylül ve Ekim-Aralık dönemleri için 2 Kasım 2023 tarihine kadar başvuru yapılabilecek. 
 
Programa davet edilecek sanatçılar Çelenk Bafra, Özer Dicle, Ayşegül Kurtel, Bige Örer, Ulya Soley,  Rüçhan Şahinoğlu ve Duygu Şengünler’den oluşan yedi kişilik Seçici Kurul tarafından açık çağrı yöntemiyle belirlenecek. Seçici Kurul üyelerinin yapacağı ilk elemenin ardından ikinci aşamaya kalan sanatçılar, Seçici Kurul üyeleri ve İKSV ekibiyle sanat pratikleri ve Cité Internationale des Arts Türkiye Atölyesi’nde yapmak istedikleri projeleri konuşmak üzere İKSV binasına davet edilecek.
 
Programın başladığı 2009’dan bu yana Türkiye Atölyesi, Türkiye’den 47 sanatçıyı misafir etti. 2024 yılı başvurularının 2 Kasım 2023 saat 17.00’ye kadar çevrimiçi başvuru formu kullanılarak yapılması gerekiyor.
 
Başvuruların sonuçları İKSV web sitesi (iksv.org) ve İKSV sosyal medya hesapları üzerinden duyurulacak.
 
Paris’te yer alan Cité Internationale des Arts, her yıl evsahipliği yaptığı dünyanın farklı yerlerinden 350’ye yakın sanatçıya, tahsis ettiği kişisel atölyelerde iki aydan bir yıla kadar konaklama imkânı sağlıyor. Bünyesindeki sergi salonları, prova odaları, konser ve gösteri alanlarının yanı sıra çeşitli atölyelerle sanatçılara kendilerini geliştirme ve aktüel üretim yapma fırsatı sunuyor. Çeşitli coğrafya ve disiplinlerden sanatçıları ağırlayan kurumda örneğin Almanya'nın 20, İsviçre'nin 17, Çin'in 16, Japonya'nın 14, İran'ın 4 atölyesi bulunuyor.
 
Başvuru şartları:
 
Başvuru esnasında 40 yaşına basmamış olmak,
İngilizce veya Fransızca dillerinden en az birini iyi derecede bilmek,
Görsel sanatlar, deneysel film, tasarım ve performatif sanatlar gibi farklı disiplinlerde çalışmak. 
 
Başvuru için gerekenler:
 
Çevrimiçi başvuru formu: https://bit.ly/48CDx3r
Özgeçmiş
Niyet mektubu 
Sanatçı portfolyosu
 
Başvurular Cité des Arts Paris ile paylaşılacağından tüm belgelerin İngilizce hazırlanması gerekmektedir.
 
Başvurular, 2 Kasım 2023 saat 17.00’ye kadar yalnızca çevrimiçi başvuru formu üzerinden kabul edilmektedir.
 
Sorularınız için: citedesarts@iksv.org