Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Uluslararası 7. İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali devam ediyor

Uluslararası 7. İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali devam ediyor

Uluslararası 7. İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali devam ediyor05 Mayıs 2024 - 04:05
7. İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali sürüyor. ‘Umut’ konseptiyle düzenlenen bienal kapsamında 5 bin 250 çocuk ve gencin 579 projesi bir ay boyunca İstanbul’un farklı merkezlerinde sergileniyor.
31 ülkeden katılımın olduğu 7. İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali’nde 5 bin 250 çocuk ve genç sanatçının 579 projesi sergileniyor. Etkinliğin ana mekanı olarak MKM Beşiktaş Çağdaş belirlendi. İkinci sergi mekanı olan İstiklal Sanat Galerisi de bienal kapsamında çocuk ve gençlerin ‘umut’ temalı eserlerini izleyiciyle buluşturuyor. Bu iki mekanın yanı sıra, Kadıköy ve Beşiktaş iskele meydanları ile Şehir Hatları vapurları yine gençlerin konser ve performanslarına ev sahipliği yapıyor. 
 
 
Palet Kültür Sanat ve Eğitim Derneği (PALETDER) tarafından organize edilen bienalin küratörlüğünü dijital sanat alanında pek çok ilk imza atan Esra Özkan üstleniyor. 7. İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali’nin konsepti bu yıl ‘umut’ olarak belirlendi. Bienal, bir yandan geçmiş yıllarda olduğu gibi resim, heykel, fotoğraf, enstalasyon ve performans çalışmalarına ev sahipliği yaparken, diğer yandan bu yıl eklenen maker, yapay zeka, dijital sanatlar gibi alanlardan eserleri de ağırlıyor.
 
 
Bu yıl 12 ülkeden katılım var
 
23 Mayıs’a kadar devam edecek olan Bienale bu yıl, İngiltere, Romanya, İtalya ve Rusya’nın aralarında bulunduğu 12 ülkeden katılım olduğu bilgisini veren Bienal Direktörü Gazi Selçuk, açılış etkinliğinde yaptığı konuşmada, “Bu yıl 25 şehir ve 12 farklı ülkeden çocuk ve gencin yaratıcı sanat projelerini İstanbul’daki 5 farklı mekanda sergiliyoruz. Sadece resim heykel, fotoğraf projeleri değil, yeni medya, dijital sanat, enstalasyon ve yapa zekanın kullanıldığı birbirinde zengin içeriklere sahip yüzlerce yaratıcı sanat projesi sanatseverlerle buluşuyor” dedi.
 
 
Bu sene Deprem bölgesindeki çocuk ve gençlerle özel projeler gerçekleştirildi. Diğer yandan bir ay sürecek Bienal ‘de yüzlerce alanında uzman sanatçı, oyuncu, bilim insanı, akademisyen ve eğitimci ile; atölye, söyleşi, panel ve etkinliklerin yapılacağı zengini bir Bienal Programı da hazırlandı. 
 
 
STK’lar, müzeler, üniversitelerle ve sanatçılarla yapılan işbirliği ile;  bilim, sanat, edebiyat, yaratıcı yazarlık, dijital, teknoloji, iklim, çevre, eğitim, iklim adaleti, müzik ve sahne performansları    gibi alanlarında, 177 atölyeler, söyleşi ve etkinlik yapılacak.  
 
Bienal etkinlikleri aynı zamanda öğretmenler içinde bir beslenme çantası olurken Dünyada değişen dönüşen eğitim modellerinin temsilcilerini seminer ve atölye çalışmaları ile ağırlayarak öğretmenlerin mesleki anlamda desteklenmesini sağlıyor.
 
Programda İsmail Acar, Devrim Erbil, Süleyman Saim Tekcan, Dilan Bozyel, Seren Fosforoğlu, Abdülkadir Özbek, Esra Karagülle, Nihan Aslı Elmas, Murat Germen, Selçuk Artut, Leyla Emadi, Bekir Aksoy, Asil Aksoy, Murat Aygen, Gülveli Kaya, Bengisu Bayrak, Süreyya Evren, Yekta Kopan, Seydi Murat Koç, Şevket Sönmez gibi daha pek çok alanında uzman sanatçı, akademisyen ve eğitimci ile farklı tür ve içeriğe sahip 200’e yakın atölye söyleşi, performans ve etkinlik düzenleniyor. 
 
Etkinliklere http://www.cocukgenclikbienal.org/ websitesinden, @cocukgencliksanatbienali İnstagram sayfasından takip edebilir, ücretsiz olarak katılabilirsiniz.