Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali 13. kez düzenleniyor

Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali 13. kez düzenleniyor

Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali 13. kez düzenleniyor09 Kasım 2023 - 03:11
Bu yıl 17-23 Kasım 2023 tarihleri arasında 13'ncü kez gerçekleştirilecek olan Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali Atlas 1948 Sineması, Kadıköy Sineması ve İBB Beyoğlu Sineması'nda gerçekleşecek.
İstanbul, Türkiye ve Dünya prömiyerlerini yapacak 24 filmin bulunduğu Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali'nin 13'cüsünde 33 ülkeden 44 yapım izlenecek.
 
Festivalin açılış töreni, 16 Kasım 2023 Perşembe günü saat 19.00'daki kokteylin ardından saat 20.00'de Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda, Pınar Altuğ Atacan ve Hakan Bilgin'in sunumları eşliğinde gerçekleştirilecek.
 
Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali'nin açılış törenine; jüri üyeleri, sanatçılar, yabancı ülke temsilcileri, idari protokol ve festival destekçileri katılacak.
 
Açılışta ayrıca 2023 yılı "Onur Ödülleri" sahiplerine takdim edilecek.
 
“Sinema Onur Ödülü” sinema ve tiyatroda yıllardır sürdürdüğü çalışmaları için oyuncu Ayşenil Şamlıoğlu'na takdim edilecek.
 
 
İnsan hakları ve ifade özgürlüğü konusunda sürdürdüğü çalışmaları nedeniyle “Akademik Onur Ödülü” Prof. Dr. İonna Kuçuradi’ye takdim edilecek.
 
 
Sinema sanatının tanıtılması ve gelişmesi için yaptığı katkılar nedeniyle Alin Taşçıyan’a 'Sinemaya Katkı Ödülü' takdim edilecek.
 
 
Görüntü yönetmeni olarak birçok filmin ortaya çıkmasında emeği olan Hüseyin Özşahin’e “Sinemaya Katkı Ödül" ü takdim edilecek.
 
 
Açılış töreninde festival filmlerimizin tanıtımları ve akademik programın ayrıntılarının ardından yönetmen Mehdi Fikri'nin 'Alev Sönmeden Önce-After The Fire' filmi açılışta izleyici ile buluşacak.