Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Utku Varlık’tan iki günlük sergi

Utku Varlık’tan iki günlük sergi

Utku Varlık’tan iki günlük sergi05 Ekim 2023 - 04:10
Çağdaş Türk resminin özgün temsilcilerinden, ‘Paris Ekolü’ üyesi ressam Utku Varlık, İstanbul Galata’daki Serdar-ı Ekrem Caddesi’nde yer alan tarihi Kırım Kilisesi’nde, yalnızca iki günlük özel bir sergi projesine imzasını atacak.
Bugüne kadar dünya çapında 50’nin üzerinde kişisel sergi açmış olan ve eserleri önemli koleksiyonlara katılmış sanatçının oğlu Alex tarafından duyurusu kamuoyu ile paylaşılan sergi 11 ile 12 Ekim günleri arasında izlenecek. Serginin, ressamın merhum eşi Genevieve Varlık’ın anısına ve kısıtlı bir izleyiciye yönelik olarak sunulacağı bildiriliyor. 
 
 
Sanatsal eğitimine 1961 - 1966 arası Güzel Sanatlar Akademisi (GSA) Resim Bölümü Bedri Rahmi Eyüboğlu ve Sabri Berkel atölyelerinde başlayan Utku Varlık, daha sonra oyma baskı (gravür) ve taş baskı (litografi) atölyelerine devam etmişti. 1970’te Paris’e giden 1942 Bolu doğumlu Varlık, 1971 - 1974 arasında Güzel Sanatlar Ulusal Yüksekokulu´nda George Dayez ile, 1973 - 1975 arasında ise Cachan Atölyesi´nde taşbaskı çalıştı. Kariyerinin ilk evresinde dışavurumcu anlatımla figürlerini biçimlendiren Varlık, 1960 ve 1970´lerde dönemin politik yaşamından etkilenerek yaptığı resimlerinde de bu anlatım biçimini kullandı. Sanatçı özellikle 1975´ten sonra dışavurumcu anlatımdan uzaklaşarak düşsel bir anlatım biçimine yöneldi. Sanatçı için figür, kendi tabiriyle 'sürekli ve asal olan doğanın yaşayan öğelerinden biri' olarak yansımasını doğada buluyor. - MİLLİYET SANAT