Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Vedat Türkali Edebiyat Ödülleri'ni kazananlar açıklandı

Vedat Türkali Edebiyat Ödülleri'ni kazananlar açıklandı

Vedat Türkali Edebiyat Ödülleri'ni kazananlar açıklandı05 Ekim 2023 - 10:10
Samsun’da Atakum Belediyesi tarafından verilen ve 3.sü düzenlenen Vedat Türkali Edebiyat Ödülleri’nin 2023 yılı kazananları belli oldu.
Vedat Türkali Roman Ödülü’ne yazar Mustafa Orman'ın Everest Yayınları tarafından yayımlanan “Annem Gittiğinden Beri Çiçek Ekmiyoruz Bahçeye” romanı ve Senem Gezeroğlu'nun Monokl Edebiyat tarafından yayımlanan “Yeniden İnşa” romanı layık görüldü. 
 
İlk roman ödülünü, Altıkırkbeş Yayın tarafından yayımlanan “Mutlu Perşembe” romanıyla A. Tufan Palalı; öykü ödülünü Notos Kitap'tan çıkan “Buzkandilleri” ile Kadire Bozkurt; şiir ödülünü İthaki Yayınları'ndan yayımlanan “Misk-i Amber” ile Mehmet Altun, çeviri kurmaca eser ödülünü  “Dinlenme ve Rahatlama Yılım”ı çeviren Begüm Kovulmaz ve “Söz”ü çeviren Çiğdem Öztürk aldı.
 
2023 Vedat Türkali Edebiyat Ödülleri kazananları:
 
Roman Ödülü: Annem Gittiğinden Beri Çiçek Ekmiyoruz Bahçeye / Mustafa Orman (Everest Yayınları) ve Yeniden İnşa / Senem Gezeroğlu (Monokl Edebiyat)
 
İlk Roman Ödülü: Mutlu Perşembe / A. Tufan Palalı (Altıkırkbeş Yayın)
 
Öykü Ödülü: Buzkandilleri / Kadire Bozkurt (Notos Kitap)
 
Şiir Ödülü: Misk-i Amber / Mehmet Altun (İthaki Yayınları)
 
Çeviri Kurmaca Eser Ödülü: Dinlenme ve Rahatlama Yılım / Çevirmen: Begüm Kovulmaz (İthaki Yayınları) ve Söz / Çeviri: Çiğdem Öztürk (Notos Kitap)