Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Edebiyat » 100 yıl sonra açılacak 'Geleceğin Kütüphanesi'

100 yıl sonra açılacak 'Geleceğin Kütüphanesi'

100 yıl sonra açılacak 'Geleceğin Kütüphanesi'28 Mayıs 2015 - 10:05 | Margaret Atwood ve Katie Peterson, projenin gerçekleştirileceği Oslo'nun Nordmarka Ormanı'nda.
Oslo'da edebiyat için oldukça ilginç ve önemli bir projeye imza atılıyor. 100 yazarın kaleme alacağı 100 kitap, sürekli ağaçlandırılacak bir bölgede 100 yıl saklanacak, 100 yıl sonra okuruna kavuşacak kitapların yeni baskıları bu ağaçlarla yapılacak. İlk kitap Margaret Atwood'dan
İskoç sanatçı Katie Peterson ve Oslo Belediyesi'nin ortak çalışmasıyla, 2114 yılında Oslo'da açılacak 'Geleceğin Kütüphanesi'nin ilk kitabını Margaret Atwood yazdı. Atwood'un yazdığı kitabın adı ve konusu 2114 yılına kadar açıklanmayacak.
 
Oslo Belediyesi, 2114 yılına kadar kütüphanenin bölgesini sürekli ağaçlandıracak. Neredeyse 100 boyunca hiç kesilmeden korunacak ağaçlar, kütüphanenin 2114'te açılışı yapıldıktan sonra kitapların baskılarını çoğaltmak için kullanılacak. Atwood, bu ilgi çeken proje ile ilgili olarak kitabını bağışladıktan sonra bir açıklama yaptı. Kitapların neredeyse 100 yıl boyunca sır gibi saklanacak olmasından dolayı çok heyecanlandığını söyleyen Atwood, "İnsanlar 100 yılda kütüphanenin etrafına dikilen ağaçların durumunu gözlemleyebilecek. Hem gizemli hem heyecan verici bir proje," diye konuştu. Projenin bir sonraki yazarının ise 'Bulut Atlası / Cloud Atlas' ile tanınan İngiliz yazar David Mitchell olacağı açıklandı.