Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Edebiyat » Franz Kafka Ödülü Amos Oz'un oldu

Franz Kafka Ödülü Amos Oz'un oldu

Franz Kafka Ödülü Amos Oz'un oldu29 Mayıs 2013 - 07:05
Prestijli edebiyat ödülü Franz Kafka Ödülü bu yıl İsrailli başarılı yazar Amos Oz'a layık görüldüÇek Cumhuriyeti'nin prestijli edebiyat ödülü Franz Kafka Ödülü'ne bu yıl 1939 doğumlu İsrailli yazar Amos Oz layık görüldü.

10 bin dolarlık para ödülüyle birlikte verilen Franz Kafka ödülünü daha önce Philip Roth, Elfriede Jelinek ve Harold Pinter da kazanmıştı. Franz Kafka Derneği tarafından verilen ödül, "Köken, ülke ve kültürü gözetmeden bütün okurlara seslenen yazarlara" veriliyor.

İsrailli romancı, gazeteci, yazar ve barış yanlısı aktivist olan Oz'a ödülü Ekim ayında yapılacak törenle verilecek. Türkiye'de kitapları Doğan Kitap tarafından yayımlanan Oz’un Türkçe'ye çevrilmiş eserleri arasında, huzursuz bir şehrin kapılarını açan ve 1947 Kudüs'ünü anlatan "Pusudaki Panter", Kudüs'te yaşanan 6 haftalık masum bir aşkı anlatan "Bisikletim ve İlk Aşkım", aralarında dünyalar olan, batının ve doğunun sert çarpışmasını gözler önüne seren "Kara Kutu" ve savaş sonrası Kudüs'ünde büyümüş çocuğun hayatını anlatan "Aşk ve Karanlık" bulunuyor. Oz'un ismi son birkaç yıldır Nobel Edebiyat Ödülleri adayları arasında da geçiyor.