Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Edebiyat » Mehmet Akif Ersoy kitaplarla anılıyor

Mehmet Akif Ersoy kitaplarla anılıyor

Mehmet Akif Ersoy kitaplarla anılıyor27 Aralık 2017 - 10:12
Mehmet Âkif Ersoy, ölümünün 81. yılında Pendik Belediyesi tarafından düzenlenen bir dizi etkinlikle anılacak.
‘Ummana Dökülen Irmaklar: Mehmet Âkif Ersoy’un Dost Çevresi’ başlığı altında gerçekleştirilecek etkinlikler kapsamında, İstiklal Marşı’nın şairinin çevresinde bulunan dostlarını anlatan 42 kitaplık külliyat oluşturuldu. Ayrıca bu kapsamda sergi ve paneller düzenlenecek. Çocukların da unutulmadığı bu projede Mehmet Âkif Ersoy’un hayatını anlatan 48 sayfalık bir de çizgi roman hazırlandı.  
 
 
Yarın saat 14.00’te Pendik Mehmet Âkif Ersoy Sanat Merkezi’nde aralarında Mehmet Akif’in seccadesinin, evinde kullandığı halının, köstekli saatinin de bulunduğu kişisel eşyalarını içeren bir sergi açılacak. Sergilenecek 500 obje arasında Mehmet Âkif’in dost halkasından 44 kişiye ait belge, evrak, fotoğraf  ve kitapları da yer alacak.
 
Hayatı çizgi roman
 
‘Ummana Dökülen Irmaklar: Mehmet Âkif Ersoy’un Dost Çevresi’ projesi kapsamında paneller de yapılacak. İlk panelde edebiyatçı ve yazar Beşir Ayvazoğlu, akademisyen Uğur Derman ve ilahiyatçı yazar Hayrettin Karaman, Âkif’in hayatını ve dost çevresini anlatacak ve aynı zamanda soruları cevaplayacak. 
 
Pendik Belediyesi, şairi çocuklara tanıtmak amacıyla ‘Göğe Yükselen Hilâl: Mehmet Âkif Ersoy’un Hayatı’ adını taşıyan bir de çizgi roman yayımladı. Mehmet Âkif Ersoy Fikir ve Sanat Vakfı işbirliğinde hayata geçirdiği projede çizgi romanı Turgay Anar yazdı, Yavuz Selim Baş da çizgiye döktü. Mehmet Âkif Ersoy’un hayatını, mücadelesini, hizmetlerini  anlatan  kitap 48 sayfadan oluşuyor.