Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Edebiyat » Öğrencilerin kitap günü

Öğrencilerin kitap günü

Öğrencilerin kitap günü10 Aralık 2017 - 01:12
Bu akşam sona erecek olan Demirören İstiklal’de Social İstanbul’un içindeki Milliyet Sanat Kitap Günleri dün 200 öğrenciyi ağırladı
FİSUN YALÇINKAYA 
 
Demirören İstiklal'de bu akşama kadar devam eden Milliyet Sanat Kitap Günleri hem kitapla hem de sanatla okurları bir araya getirmeye devam ediyor. Social İstanbul’un içinde gerçekleştirilen Milliyet Sanat Kitap Günleri'nin bitmesine bir gün kala dün, Bahçelievler Belediyesi Bilgi Evleri eğitmenleriyle birlikte çeşitli okullardan gelen 200 öğrenci Milliyet Sanat Kitap Günleri’ni gezdi. Minikler ve genç lise öğrencileri merak ettikleri kitaplar hakkında bilgi aldı, kitap alış verişi yaptı. Bunların yanı sıra öğrenciler Milliyet Sanat’ın 45. Yılı için düzenlenen ‘Her Zaman Sanat’ sergisini gezdiler.
 
Eğitimci Semih Ünlütürk etkinlik çocukları mekâna getiren isimlerden biriydi. Ünlütürk, “Bana küçükken en yakın kütüphane üç kilometre uzaktaydı. Ödev yapmam için üç kilometre gitmem gerekiyordu. Çocuklar için kitapların daha yakına gelmesi ve böyle etkinliklerin artması çok muazzam bir şey. Ben öğretmenleri olarak gıpta ederek onları izliyorum,” diyerek çocuklar için kitapların önemini vurguladı. Miniklere görüşlerini sorduğumuzda ise, kimi karikatürü, kimiyse bilim kurgu kitaplarını merak ettiğini ve kitapları bir arada topluca görmekten çok mutlu olduklarını söylediler. 11 yaşındaki Ekim Birdal, onlardan biri, en sevdiği kitabın 'Serçe Kuş' olduğunu söylüyor. Milliyet Sanat Kitap Günleri'nde sevdiği yeni kitapları gördüğü için çok mutlu olmuş. Kitapların hepsini bir arada görmek de çok hoşuna gitmiş. 
 
Kitap sevgisini aşılamaya çalışıyorum
 
Lise üçüncü sınıf öğrencisi Senanur Şele, kitap etkinliklerini takip ettiğini ve Milliyet Kitap Günleri’ni güzel bulduğunu belirtti. Milliyet Sanat’ın 45. Yılı adına açılan ‘Her Zaman Sanat’ sergisini de gezen Senanur Şele “İnsanda hepsinin fotoğrafını çekme duygusu uyandırıyor” dedi.
 
Yine lise üçüncü sınıf öğrencisi Gamze Başıbüyük ise, “Çocukluğumdan beri öğretmenlerim bana kitap sevgisini aşıladılar. Ben de kendimden küçüklerin burada kitaplarla ilgilendiklerini görmekten çok mutlu oluyorum. Bana sevdirdikleri gibi ben de onlara kitapları sevdirmeye çalışıyorum,” diyerek anlattı.
 
Milliyet Sanat Kitap Günleri bu akşam sona erecek.