Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Edebiyat » Yazarlardan gayriciddi pozlar

Yazarlardan gayriciddi pozlar

Yazarlardan gayriciddi pozlar08 Ağustos 2017 - 02:08
Flavorwire isimli interet sitesi arlarında Susan Sontag, Ernest Hemingway, Truman Capote'nin olduğu dünya edebiyatına damga vurmuş isimlerin başta Annie Leibovitz olmak üzere pek çok ünlü fotoğrafçıya verdiği enteresan pozları bir araya getirdi. James Joyce'un yatağında beyaz kıyafetleriyle kitaplarını yazdığı, Charles Dickens'ın evinde onlarca hayvan beslediği, Nabokov'un kelebeklere olan tutkusu edebiyat dünyasının en çok konuşulan konularından olsa da, yazarların bu tutkularını kanıtlayan çok az fotoğraf yayımlandı. Bu karelerin bazılarında yazarlar, masa başında o bilindik hallerinden epey farklı biçimde poz verdi. Kimisi bir ayı kılığına girmiş daktilosunun başında duruken kimisi karlı dağlara teneke fırlatırken fotoğraflanmış...
 
Peluş kıyafetler içinde Susan Sontag
 
Annie Leibovitz'e The Paris Review dergisinin çekimlerinde poz veren dünyaca tanınan Amerikalı deneme ve roman yazarı, kuramcı, eleştirmen ve insan hakları savunucusu Susan Sontag'ın 2001 tarihli bu fotoğrafı pek çok kez eleştirilmişti.
 
 
Tenis raketiyle gitar çalan Proust
 
'Kayıp Zamanın İzinde'nin yazarı Marcel Proust'un 1892'de verdiği bu poz, yazardan geriye kalan çok az görselden biri.
 
 
Karlı dağlarda bir yazar
 
Hemingway'in 1959 yılında karlı dağlarda teneke kutuyu fırlatırken John Bryson tarafından çekilen fotoğrafı, yazarın o yıllarda kaleme aldığı 'The Dangerous Summer'ın yazı masasındaki stresini dağlarda yaptığı gezintilerle attığını kanıtlıyordu.
 
 
Hem cankurtaran hem yazar
 
Kurt Vonnegut ve Tom Wolfe'un birlikte Amerika sahillerinde verdiği cankurtaran pozu da ikilinin çektirdiği enteresan karelerden biri olarak belgelendi.