Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Edebiyat » Yunus Nadi Roman Ödülü Başar Başarır'ın

Yunus Nadi Roman Ödülü Başar Başarır'ın

Yunus Nadi Roman Ödülü Başar Başarır'ın27 Kasım 2017 - 11:11
Cumhuriyet Vakfı tarafından yürütülen 72. Yunus Nadi Ödülleri'nin kazananları belli oldu. Bu yılki Seçici Kurul'unda Hikmet Altınkaynak, Sezer Ateş Ayvaz, Metin Celal, Nursel Duruel ve Seval Şahin’in bulunduğu Öykü Ödülü’nün sahibi 'Pera Mera' adlı kitabıyla Murat Yalçın oldu. Yalçın 'Pera Mera'da bir köpeğin gözünden kent ve kır hikayeleri anlatıyordu. Seçici Kurulu’nda Ahmet Cemal, Turhan Günay, Handan İnci, Güray Öz ve Yüksel Pazarkaya’nın yer aldığı Roman Ödülü’ne ise 'Sibop' adlı romanıyla Başar Başarır değer görüldü. Başarır'ın romanı, yurt dışından gelmiş bir kadın ile hayata bir şekilde tutunamamış 'acemi kolpacı' Cihangirli Orhan'ın etrafında dönüyor.
 
Seçici Kurulu’nda Ataol Behramoğlu, Egemen Berköz, Muzaffer İlhan Erdost, Turgay Fişekçi ve Doğan Hızlan'ın bulunduğu Şiir Ödülü ise iki isim arasında paylaşıldı: 'Şiirin Kıyılarında' adlı kitabıyla Abdülkadir Paksoy ve 'Gözleri Muhacir' adlı kitabıyla İhsan Tevfik ödül alan isimler oldular.
 
2017 Yunus Nadi Ödülleri, 25 Kasım Cumartesi günü saat 19.00’da Şişli Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde gerçekleşecek törenle sahiplerine sunulacak.