Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » 46. İstanbul Müzik Festivali başladı

46. İstanbul Müzik Festivali başladı

46. İstanbul Müzik Festivali başladı24 Mayıs 2018 - 08:05
Bu yıl 46.sı düzenlenen İstanbul Müzik Festivali, dün akşam Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'ndaki açılış töreniyle başladı. Festivale katkıda bulunanlara sunulan plaketlerin ardından Sascha Goetzel yönetimindeki BİFO, solist Yekwon Sunwoo'ya eşlik etti.

Sunuculuğunu Ceylan Saner’in üstlendiği 46. İstanbul Müzik Festivali Açılış Töreni, İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı’nın açış konuşmasıyla başladı. Festivale katkıda bulunanlara sunulan plaketlerin ardından gelenekselleştiği üzere Sascha Goetzel yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası ve Güney Koreli  piyanist Yekwon Sunwoo sahne aldı. Her yıl olduğu gibi bu sene de bir yıldız soliste eşlik eden BİFO, Rahmaninov ve Çaykovski'nin eserleri çaldı.

46 yıldır farklı kuşakları müzikle buluşturan İstanbul Müzik Festivali, bu yıl “aile bağları” teması etrafında oluşturulan programıyla müzikseverleri aile ilişkileri arasındaki müziğin izini sürmeye, müziğe dair anılarını yeniden hatırlamaya ve keşfetmeye davet ediyor. 12 Haziran tarihine kadar, 17 farklı mekânda gerçekleştirilecek 25 konserde 500’e yakın sanatçıyı ağırlayacak46. İstanbul Müzik Festivali kapsamında ücretsiz hafta sonu konserlerinin yanı sıra 19 konsere doğru konuşması ile çocuk atölyeleri de düzenlenecek.