Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Ara Malikian İstanbul'a geliyor

Ara Malikian İstanbul'a geliyor

Ara Malikian İstanbul'a geliyor15 Ocak 2019 - 12:01
Ara Malikian, New Age’den beslenen klasik müzik olarak tanımladığı stiliyle, gittiği her yerde biletleri günler öncesinde tükenen “Royal Garage” dünya turnesini İstanbul’a taşıyor.

Lübnan’daki savaş patlak verdiğinde, tüm dünyada modern gruplar garajlarda prova yapmaya başlayıp, müzik tarihini değiştirecek bir stil yarattıyor ve Ara Malikian da bu akımın dışında kalmak istemiyor.



On yaşındayken babasının “Haydi evlat garaja gidelim, The Rolling Stones gibi bir rock grubu oluşturacağız.” dediğini anlatan Ara Malikian, amcası Nono'nun kendisini yıpranmış bir trompetle, komşusunun bir şişe anason ve büyükannesinin bir mandolin ile beklediğini anlatıyor. Malikian, o günlere geri dönüp baktığında gerçek bir rock’n roll göremese de müziğe olan büyük bir aşkı gördüğünü anlatıyor.

 

“Sonra başka garajlar geldi. Almanlar, İngilizler, Fransızlar, İspanyollar… Sanırım garajlar kaderimde vardı. Garajlarda büyüleyici şeyler yaşadım…”
Ara Malikian

 

'Royal Garage', Ara Malikian'ın farklı ülkelerin müzik kültürünü garajlarının derinliklerinden çıkardığı, Dünya'nın dört bir yanından en iyi ve en karakteristik sesleri keşfederek oluşturduğu müziğe özel bir turne. Malikian'ın kariyerini şekillendiren çok çeşitli ve egzotik tarzlardan beslenen çok farklı bir konsept.

 

Ara Malikian, müzik ve sahne şovunun birleştiği en muhteşem anları yaşatmak için Piu Entertainment ve Selladoor Worldwide organizasyonu ile 13 Nisan’da Volkswagen Arena'da.