Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Barakka'dan yeni tekli

Barakka'dan yeni tekli

Barakka'dan yeni tekli08 Temmuz 2019 - 04:07
Ilk albümü "Uzaklardan"ı 2012 Aralık ayında yayınlayan Barakka, gitarda Barış Kaya, udda Roger Mgrdichian ve perküsyonda Joe Tayoun ve klavyede Billy Tayoun’dan oluşuyor.

Philadelphia'da tanışan ve beraber müzik yapmaya başlayan bu dörtlü, ilk kez sahneye Philadelphia Türk Festivalinde çıktı; daha sonra Philadelphia’nın türlü festivallerinde yer aldı. Barakka, bir Amerikalı Blues grubu ile ve Türk ön grup daha alarak Philadelphia’da ilk Turkish American Rock Fest’i, gerçekleştirdi. Bu konser Türk&Amerikan organizasyonlarının dikkatini çekti.

 

 

Grup bundan yaklaşık bir ay sonra Philadelphia 76’ers NBA maçı öncesi Wells Fargo salonunda  bir konser verdi. Yaklaşık 10.000’den fazla izleyiciye ulaştı. Birkaç ay içinde Philadelphia’nın en büyük festivallerinden biri olan Rocky Filmi'nde geçen İtalyan mahallesinde gerçekleştirilen İtalian Market Festivali'nde sahne aldı ve bu sefer seyirci sayısı yaklaşık 15.000 oldu.

 

 

Barakka, New Jersey, Philadelphia, New York’ta verdiği sayısız konserlerine devam ederken bir yandan da yeni albüm kayıtlarına hız verdi.

 

 

Barış Kaya'nın 2014’te tanıştığı ünlü miks mühendisi ve Mars Yapımcılığın kurucusu Uğur Memiş’in müthiş yol göstericiliği ile grup, albüm kayıtlarına başladı. Albümde parçaların aranjelerini Özgür Bakkaloğlu üstlendi. Bu sefer davulda Barış’ın kardeşi gibi sevdiği, kendi kardeşinden ayırmadığı, Türkiye’nin sayılı yetenekteki davulcularından biri olan Cengiz Tural yer aldı. Albüm kayıtları, New Jersey, Philadelphia, Ankara, İstanbul ve İzmir’de gerçekleşti.

 

 

Albümden önce bir tekli yayınlamaya karar veren grup, bunun için en uygun şarkı olarak folk, pop/ rock ezgileri taşıyan "Alevler İçindeyim" isimli şarkıyı belirledi. "Alevler İçindeyim", ilk yazıldığında tamamen Akdeniz ezgileri akustik şeklinde yazılmış olsa da, aranjör Özgür Bakkaloğlu yönetiminde parça birden fazla tarzı (Balkan ve hatta Reggae) içinde sentezledi. Klibi Ankara'lı yönetmen Cevahir Ünal New York City, New Jersey ve Philadelphia’da çekti. Özellikle Manhattan ve Philadelphia’da sokak kayıtlarının yanı sıra, New Jersey’de klavyeci Billy Tayoun’un kendi stüdyosunda video kayıtları yapıldı. Grup performansı video kayıtları ise Türk ve yabancı bir çok önemli ismin konser verdiği, Manhattan’ın önemli mekanlarından olan Drom’da  gerçekleşti. Klipte yer alan Ateş Dansçısı Diana’nın performansı ise Meksika’da tamamlandı.