Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Bezirhane Şubat programı belli oldu

Bezirhane Şubat programı belli oldu

Bezirhane Şubat programı belli oldu01 Şubat 2019 - 02:02
Kapadokya'da bulunan Bezirhane'nin Şubat ayı etkinlik programı açıklandı. Programda çok sayıda konser ve söyleşi yer alıyor. Etkinlikler, Kapadokya'nın tarihi atmosferinde gerçekleşiyor.

Bezirhane’de 2 Şubat Cumartesi akşamı zengin müzikal birikimiyle Bilgen Korzay, Kapadokya dinleyicisini Asya’dan Avrupa’ya, Endülüs topraklarından Portekiz’e, Yunanistan’dan Arnavutluk kıyılarına ve diğer kıtalara uzanan bir yolculuğa çıkaracak. Korzay’a gitarda Koray Hatipoğlu ve Tuna Eryılmaz, üflemeli çalgılarda Burak Şekerli eşlik edecek.

 

Türkiye’nin genç caz seslerinden Tuğba Doğan, 9 Şubat Cumartesi akşamı Bezirhane’nin klasik ve modern cazın birleşiminden oluşturduğu repertuarıyla bir kış gecesinde antik manastırı şarkıları ile ısıtacak. Tuğba Doğan’a piyanoda Orcan Girginer ve bas gitarda Batuhan Aytekin eşlik edecek.

 

Türkiye’nin bir başka yetenekli ve genç sesi olan caz vokali Ceren Temel ise 16 Şubat Cumartesi akşamı Bezirhane sahnesinde ustalarla buluşacak. Seçkin caz eserlerinin yanı sıra güncel şarkıların düzenlemelerinden oluşan sürpriz bir repertuvarla dinleyiciye büyülü anlar yaşatacak olan Temel’e piyanoda caz ve klasik piyanisti, orkestra şefi ve aynı zamanda besteci Rustam Rahmedov, saksafonda ise Ali Erol eşlik edecek.

 

 

Anadolu’nun özgün sesleri, batı çalgısı akordeonla buluşuyor ve Şimdilik Trio’nun benzersiz şarkılarında hayat buluyor. Şimdilik Trio grubu 23 Şubat Cumartesi akşamı tanburda Deniz Şahin, klasik kemençede Elif Canfezâ Gündüz ve akordeonda Aydın Çıracıoğlu’nun yer alacağı sıra dışı konseri Bezirhane’de dinleyicisiyle buluşacak.