Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » La Traviata’ya büyük alkış

La Traviata’ya büyük alkış

La Traviata’ya büyük alkış06 Temmuz 2018 - 10:07
Uluslararası İstanbul Opera Festivali’nde, Guiseppe Verdi’nin başyapıtlarından ‘La Traviata’ izleyicilerle buluştu. Macerata Opera Festivali’nin prodüksiyonuyla sahnelenen opera, İstanbullu sanatseverlerden büyük ilgi gördü ve uzun süre ayakta alkışlandı.
İHSAN DİNDAR
 
İtalyan besteci Guiseppe Verdi’nin bundan tam 165 yıl önce Alexandre Dumas Fils’in ‘Kamelyalı Kadın’ adlı romanından esinlenerek bestelediği ‘La Traviata’ operası, bugüne değin dünyanın dört bir yanında farklı prodüksiyonlarla sanatseverlerle buluştu. Türkiye’de de defalarca sahnelenen ‘La Traviata’, bu kez 9. Uluslararası İstanbul Opera festivali kapsamında Macerata Opera Festivali’nin dünyada büyük ilgi gören prodüksiyonuyla izleyicilere unutulmaz iki gece yaşattı.
 
Koreografi Escobar’ın
 
Şef Alessandro Cedrone yönetimindeki Ankara Devlet Opera ve Balesi Orkestrası ve Korosu’nun 3-4 Temmuz tarihleri arasında Zorlu PSM’de müzikseverlerle buluşturduğu Verdi’nin bu ölümsüz eserinin rejisi Henning Brockhaus’a, koreografisiyse İtalyan yönetmen Valentina Escobar’a ait. 
 
 
Operaya konu olan ve Paris’te dönemin gözde kadınlarından Violetta Valery’yi solist Burcu Uyar’ın canlandırdığı performansta Alfredo rolüyle Giorgi Oniani izleyicinin karşısına çıktı. 
 
Violetta ve Alfredo’nun ayrılıkla biten ve sonrasında Violetta ölüm döşeğindeyken sonsuzluğa erişen aşk hikâyesinin anlatıldığı ‘La Traviata’da Flora’yı Sezin Kirişçi, Baron’u Emre Uluocak, Annina’yı Zeliha Kökcek, Giorgio’yu ise Vladimir Stoyanov canlandırdı. 
 
İki gün sahnelendi 
 
Üç perdeden oluşan ‘La Traviata’, sahnelendiği iki gün boyunca İstanbullu sanatseverlerin büyük ilgisiyle karşılaştı. Temsil sonrası hem opera solistleri hem de orkestra izleyiciler tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.
 
Sırada ‘Zorba’ var
 
9. Uluslararası İstanbul Opera Festivali sona yaklaşıyor. 21 Haziran’da başlayan festival, yarın akşam ‘Zorba’ performansıyla müzikseverlere veda edecek. Nikos Kazancakis’in en önemli eserlerinden biri olan ve daha önce de Anthony Quinn’in başrolünde yer aldığı bir yapımla sinemaya da uyarlanan ‘Zorba’, Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından Lorca Massine koreografisi ve Bujor Hoinic’in orkestra şefliğinde İstanbullularla buluşacak.