Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Nilüfer'de iddialı festival

Nilüfer'de iddialı festival

Nilüfer'de iddialı festival28 Ağustos 2015 - 01:08
Türkiye'nin en yeni müzik festivali Nilüfer Müzik Festivali 5-6 Eylül'de Bursa'da gerçekleşecek. Oi Va Voi, Riff Cohen, MFÖ ve Şebnem Ferah'ın sahne alacağı, bağışla girilecek festivalin gelirleri Tohum Kütüphanesi'ne gidiyor
Nilüfer Belediyesi tarafından 5-6 Eylül'de gerçekleştirilecek Nilüfer Müzik Festivali'nde yerli ve yabancı birçok isim konser verecek. Türkiye'de büyük bir dinleyici kitlesine sahip Şebnem Ferah ve MFÖ'nün yanı sıra İngiliz deneysel müzik grubu Oi Va Voi ve Türkiye'de özellikle 'Dans Mon Quartier' adlı şarkısıyla bir hayran kitlesi oluşturmuş İsrailli şarkıcı Riff Cohen de festivalde sahne alacak isimler arasında. “Dünyayı sev, geyiği öp, festivale gel” sloganıyla yola çıkan, uluslararası standartlarda düzenlenen festivalde kamp alanı da bulunuyor. İki gün sürecek olan festival için alana girişler 4 Eylül'de başlayacak ve isteyenler hazırlanan kamp alanında çadır kurup konaklayabilek.
 
Türkiye'nin bağışla girilen ilk ve tek festivali
 
Festivalin önemli yanlarından biriyse gelirin Tohum Kütüphanesi oluşturulmasına katkıda bulunacak olması. Festival katılımcıları www.nilufermuzikfestivali.com internet sitesi üzerinden yapacakları bağışla festivale katılabilecekler. Festivalin tanıtımı için gerçekleştirilen basın toplantısında Müzik Festivali’ne anlamlı bir misyon yüklediklerini belirten Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Türkiye’de pek çok ilke imza atacak olan festivalin ilklerinden birisi, gelirinin tamamının Ekolojik Yaşam  Derneği’nin  (EKODER) Tohum Kütüphanesi Projesi’ne aktarılacak olması," dedi. 
 
60 bin kişinin katılımı beklenen festivalde, kamp alanının yanı sıra Türkiye’de düzenlenen festivallerde şimdiye kadar kullanılan en büyük sahne kurulacak. Ayrıca  iki ayrı sahnenin yer alacağı fesivalde, oyun alanı ve gıda stantlarının da yer alırken, gıda stantlarında fastfood yerine Türkiye’de ilk kez yöresel kadın derneklerinin hazırladığı geleneksel tatlar ağırlıklı olarak bulunacak.
 
Festivalin maskotu "geyik"
 
Başkan Mustafa Bozbey, Nilüfer Müzik Festivali’nin maskotu olan geyiğin neyi kastettiğini  şöyle  açıklıyor:  “Kasvetli gözlüklerimizi çıkarıp  dünyanın kirine, savaşa biraz daha sakin kafayla adeta uzaktan bakar gibi bakmak. Olumlu hislerimizi ve iyi niyetlerimizi büyük bir enerji halinde gökyüzüne dağıtmak istiyoruz. Geyik doğanın saflığını, temizliğini, üretkenliğini ve masumiyetini temsil ediyor. Biz de bu maskota, dünyamıza işte buradan bakmanın da mümkün olabileceği misyonunu yüklüyoruz. Ama geyiğe asıl anlamını katılımcılar yükleyecek. Onlar görmek istedikleri, tanımladıkları geyiğe yükledikleri tüm anlamları festival alanında paylaşacak."
 
Festivale ulaşımın sağlanabilmesi için Nilüfer Belediyesi, ulaşım konusunda da hizmet verecek. Kent merkezinden ve şehir dışından gelecekler için farklı noktalardan servis sağlanacak. Mudanya yolundan gelenler için Bursaray Emek İstasyonu, Ankara yolu ve İzmir Yolu’ndan gelecekler için Bursaray Nilüfer İstasyonundan belli aralıklarla servis yapılacak. Ayrıca Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali, BUDO ve İDO ile Bursa’ya gelenlerin de Balat Ormanı’na ulaşmaları için belli saatlerde servisler düzenlenecek. Kendi araçlarıyla gelenler içinse Nilüfer Belediyesi Anadolu Arastası otopark olarak hizmet verecek. Katılımcılar araçlarını burada park edip servislerle festival alanına gidebilecek.
 
Bu yıl ilk kez 5-6 Eylül'de gerçekleştirilecek olan Nilüfer Müzik Festivali'nin kamp+bağış kategorilerinin tamamı tükendi ancak diğer biletlere ve festival hakkındaki her türlü bilgiye ulaşmak için www.nilufermuzikfestivali.com sitesi ziyaret edilebilir.