Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Suda, kumda ve taşta konserler: Gümüşlük

Suda, kumda ve taşta konserler: Gümüşlük

Suda, kumda ve taşta konserler: Gümüşlük26 Temmuz 2017 - 06:07
Bodrum, 14. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali'yle bir kez daha yerli ve yabancı onlarca müzisyeni 'Suda', 'Kumda' ve 'Taşta' konser serileriyle ağırlamaya hazırlanıyor
Yaz sezonunda pek çok klasik müzik konserine ev sahipliği yapan Bodrum, 14. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali'yle bir kez daha yerli ve yabancı müzisyenleri ağırlamaya hazırlanıyor. DenizBank ana sponsorluğunda yarın başlayacak olan festivalde, 4 Eylül'e dek birçok önemli müzisyen sahneye çıkacak.
 
Festival, bu yıl da 3 ayrı konseptle kapılarını müzikseverlere açacak. Klasik müzik konserleri, 'Taşta' başlığı altında 25 asırlık tarihi Koyunbaba Antik Taş Ocağında; son iki yıldır festival bünyesinde gerçekleşen 'Suda' ve 'Kumda' konserleri ise Gümüşlük sahilinde izleyiciyle buluşacak. 'Suda' ve 'Kumda' konserlerinin yanı sıra, 11 yıldır genç yetenekler yetiştiren Gümüşlük Festival Akademisi'nin bu yılki programında Dilbağ Tokay, Gülsin Onay, Ilya Itin, Mauricio Vallina, Bülent Evcil ve Raffaele Trevisani, Derek Gripper, Erdem Sökmen, Egberto Gismonti yer alıyorlar.
 
15 ana konser
 
Piyanist Gülsin Onay’ın sanat danışmanlığını, piyanist Eren Levendoğlu’nun ise sanat yönetmenliğini yaptığı 14. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali kapsamında bu yıl Türkiye'nin yanı sıra Brezilya, Norveç, İtalya, Fransa, Küba, Rusya ve Güney Afrika’dan gelecek müzisyenler, altı hafta sürecek etkinlikler çerçevesinde 15 ana konser verecek.
 
Festivalin açılış konserini Fransız kemancı Gilles Apap yaparken sanatçıya, akordeon ustası Myriam Lafargue eşlik edecek. Eren Levendoğlu, viyolonselci Dilbağ Tokay’la antik taş ocağında sahne alırken; yine aynı sahnede Begoa Ensemble, Rus piyanist Ilya Itin, İtalyan piyanist Romano Pallottini, Kübalı piyanist Mauricio Vallina, Brezilyalı piyano virtüözü Egberto Gismonti ve flütçüler Bülent Evcil ve Raffaele Trevisani performans sergileyecek. Festival kapanışı Gülsin Onay’ın konseri ile sona erecek.
 
Gümüşlük sahilinde gerçekleşen caz konserleri ve gitar resitalleri 'Suda' teması başlığı altında Norveçli caz sanatçısı Tord Gustavsen ile başlayacak ve Emin Fındıkoğlu Quartet ile Alp Ersönmez ‘Yazısız’ feat. Erik Truffaz gibi gruplarla sürecek. 'Kumda' temalı konserler ise Erdem Sökmen & Hasan Meten ikilisi ile başlayacak. Ardından piyanodaki virtüözlüğünü gitarına da yansıtan ünlü Brezilyalı sanatçı Egberto Gismonti ve festivalin önceki yıllarda da konuğu olan Güney Afrikalı gitarist Derek Gripper, birer konser verecek.
 
Gülsin Onay festivalin kapanış konserinde sahne alacak.
 
Genç piyanistler yarışacak
 
Cumhuriyet tarihinin en önemli bestecilerinden Ahmed Adnan Saygun adına düzenlenen yarışma bu yıl da büyük ustaya saygı duruşu niteliğinde gerçekleşecek. Bestecinin adını yaşatmak, gelecek nesillere müziğini aktarmak ve onu dünyaya duyurmayı amaçlayan ve iki yılda bir hayata geçirilen yarışmanın dördüncüsü, 15 - 19 Ağustos tarihleri arasında festival merkezindeki Toprak Ev’de düzenlenecek.