Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » The Ringo Jets festival yolcusu

The Ringo Jets festival yolcusu

The Ringo Jets festival yolcusu02 Ağustos 2019 - 02:08
Davulda ve vokalde Lale Kardeş, gitarlarda ve vokallerde Tarkan Mertoğlu ve Deniz Ağan’dan mürekkep, rock‘n roll grubu The Ringo Jets, dünyanın en büyük müzik festivallerinden Sziget ve Øyafestivalen’de çalmak üzere bu hafta Norveç ve Macaristan yolcusu!

Sziget Festivali’nin önde gelen sahnelerinden Europe Stage’de 9 Ağustos Cuma gecesi 20:30’da ana grup statüsünde çalacak olan The Ringo Jets, bir gün öncesinde de Norveç’in en büyük müzik festivali Øya’nın özel davetlisi olarak Øyanatt programı kapsamında bir konser verecek. Daha önce Primavera Sound, Les Rencontres Trans Musicales, Gutter Island gibi birçok önemli festivalde sahne almış olan Ringolar, ateşli konser performansını bu sefer Oslo ve Budapeşte’de onbinlerce seyirciye sunacak.

 

The Ringo Jets temmuz ayının son haftasında 4 yeni şarkı kaydetmek için Milano’daydı. Grammy ödüllü prodüktör Tommaso Colliva (Muse, Franz Ferdinand) yönetiminde 40 derecelik sıcaklarda stüdyoya kapanan enerjik üçlü, 2’si İngilizce, 2’si Türkçe olmak üzere 4 adet yepyeni ve sımsıcak şarkı kaydetti. Türkçe sözlü eserlerden biri şaşırtıcı ve ilginç bir cover, diğeriyse unutulmuş kahramanlarımızdan birine atfen yazılıp bestelenmiş bir şarkı. Grup bu kayıtlarla ilk defa Türkçe sözlü müzik üretmiş olurken, kendi geleneksel İngilizce şarkı tavrını başka bir seviyeye taşıyor. The Ringo Jets’i daha büyük kitlelere ulaştıracak nitelikteki bu yeni şarkılar eylül sonundan itibaren Ferment Records etiketiyle tüm dijital platformlar üzerinden dinleyicilere sunulacak.

Etiketler: The Ringo Jets  Sziget