Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Venedik Sarayı’nda caz gecesi

Venedik Sarayı’nda caz gecesi

Venedik Sarayı’nda caz gecesi04 Temmuz 2018 - 10:07
25. İstanbul Caz Festivali, şehrin farklı mekânlarındaki konserlerle devam ediyor. Festivalin bu seferki durağı İstanbul’un tarihi mekânlarından Venedik Sarayı oldu. İtalyan Konsolosluğu’nun da bulunduğu saray, iki farklı konserle müzikseverlere kapılarını açtı
İHSAN DİNDAR
 
İstanbul caz sahnesi Venedik Sarayı bahçesine taşındı. İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın en önemli etkinliklerinden biri olan ve bu yıl Nick Cave, Benjamin Clementine, Caro Emerald, Kurt Elling ve Robert Plant gibi isimleri şehrin farklı mekânlarında İstanbullularla buluşturmaya hazırlanan İstanbul Caz Festivali, önceki gece iki farklı konserle müzikseverleri selamladı. Tarihte Venedik Cumhuriyeti’nin İstanbul’daki elçilik binası olarak hizmet veren saray, 1844’te kenti ziyaret eden Casanova’nın da bu seyahati süresince konakladığı yer olarak biliniyor.
 
 
Beyoğlu’nun tarihi yapılarından Venedik Sarayı’nın bahçesi ilk olarak  davulda Massimo Manzi, gitarda Domingo Muzietti ve basta Massimo Giovannini’den oluşan üçlü, Türkiye’nin önemli caz vokallerinden Elif Çağlar ile birlikte tarihi sarayın bahçesinde sahne aldı. Temmuz ayının gelişiyle birlikte geceleri iyiden iyiye ısınan İstanbul’da yeşillikler içinde gerçekleşen konser müzikseverler tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Oturmalı düzenin yanında Venedik Sarayı bahçesinin çimlerinde de çok sayıdaki müziksever Elif Çağlar’ın etkileyici vokaliyle İtalyan üçlünün performansına tanıklık etti. Bir saat süren konser, alkışlarla sona ererken kısa bir aranın ardından bu kez sahnede İtalya’nın bir diğer önemli caz topluluğu vardı.
 
Trompet sanatçısı Fabrizio Bosso ile piyanoda Julian Oliver Mazzariello, kontrbasta Jacopo Ferrazza, davulda Nicola Angelucci’den oluşan dörtlü sahnedeki yerini aldı. Bugüne kadar Enrico Pieranunzi, Rosario Giuliani, Charlie Haden ve Carla Bley gibi önemli isimlerle ortak çalışmalara imza atan Fabrizio Bosso’nun kurduğu quartet, 25. İstanbul Caz Festivali kapsamında müzikseverlere unutulmaz bir başka konser yaşattı. Fabrizio Bosso Quartet’in oluşturduğu otantik müzikal hava İstanbullu müzikseverler tarafından uzun süre alkışlandı.
 
Festivalde bu akşam
 
25. İstanbul Caz Festivali bu akşam, günümüz caz sahnesinin en önemli keman virtüözlerinden Adam Baldych’i ağırlayacak. Sultan Park, Swissotel’de gerçekleşecek olan konserde Baldych’e Norveç cazının önemli isimlerinden biri olan Helge Lien de piyanosuyla eşlik edecek. Saat 21.00’de başlayacak olan konserde Adam Baldych ve Helge Lien’e saksafonda Tore Brunborg, kontrbasta Mats Eilertsen ve davulda Per Oddvar Johansen eşlik edecek.
 
 
 
ihsan.dindar@milliyet.com.tr