Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » İstanbul Modern yeni öğrencilerini bekliyor

İstanbul Modern yeni öğrencilerini bekliyor

İstanbul Modern yeni öğrencilerini bekliyor06 Eylül 2017 - 12:09
İstanbul Modern’in yetişkinlere yönelik atölye ve seminer programı Atölye Modern, 4 Ekim 2017’de başlıyor. Programda yer alan 'Modern ve Çağdaş Sanat Tarihi', 'Yaratıcı Yazarlık Atölyesi', 'Postmodern Teori ve Sanat Semineri', 'Çağdaş Sanatın Şifreleri' atölyelerinin yanı sıra 'Türkiye’de Çağdaş Sanat Okumaları' ve '1950 Sonrası Değişen Dünyada Müzik' başlıklı yeni bir program da sanatseverleri bekliyor.
 
Atölye Modern’in sonbahar dönemi 4 Ekim 2017’de başlıyor. Atölye Modern programı, katılımcıların yazın alanındaki sınırlarını geliştirebilecekleri Yaratıcı Yazarlık Atölyesi; Uluslararası Sanat Eleştirmenleri Derneği (AICA) işbirliğinde günümüz sanatını yorumlamada sanatın tarihsel gelişimini keşfe davet eden Modern ve Çağdaş Sanat Tarihi, günümüz sanatına yön veren çağdaş yapıtlara odaklanan, Çağdaş Sanatın Şifreleri, postmodern teori bağlamında düşünce tarihini okumaya ve sanatı yorumlamaya davet eden Postmodern Teori ve Sanat Semineri ile on beşinci seminer dönemine devam ediyor.
 
İki yeni seminer
 
Atölye Modern ayrıca, 1950 sonrası Türkiye sanatını anlamak ve yorumlamak için katılımcılarına yeni bir bakış açısı sunan, Türkiye’de Çağdaş Sanat Okumaları ve 1950 sonrası müzik alanındaki temel kavramları, temsili yapıtları ve onların toplumsal arka planlarına odaklanan 1950 Sonrası Değişen Dünyada Müzik başlıklı iki yeni seminer dizisi sunuyor.
 
Atölye Modern’in seminerleri ücretlidir. Katılımlar kontenjanla sınırlıdır.