Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Modacılar müze açtı

Modacılar müze açtı

Modacılar müze açtı01 Ağustos 2017 - 02:08
Guess markasının kurucuları Marciano kardeşler, Los Angeles'ta 5 bin metrekarenin üzerinde bir alanı kaplayan bir çağdaş sanat müzesi açtı
Guess markasının kurucuları Maurice ve Paul Marciano, Los Angeles’ta 5 bin metre kareden fazla bir alana yayılan çağdaş sanat müzesi açtı. Girişin ücretsiz olduğu müze, eskiden Masonların kullandığı bir binanın dönüşümü sonucu hayata geçirildi.
 
Marciano Arts Foundation (MAF) adlı kuruluş Los Angeles’taki Windsor Square’de yer alıyor. Kaliforniyalı ressam ve mimar Millard Sheets tarafından bir Mason ibadethanesi olarak tasarlanan bina, 1994’ten bugüne kadar boş duruyordu. Maurice ve Paul Marciano’nun kararıyla orijinal dokusu, sembolleri, mozaikleri, hatta heykelleri çoğunlukla korunan yapı “Sanatçıların oyun alanı” olma iddiasıyla tasarlandı.
 
MAF, Marciano’ların 1500 parçalık çağdaş sanat koleksiyonunun yanında, geçici sergilere ve enstalasyonlara da ev sahipliği yapacak. Mike Kelley, Paul McCarthy, Takashi Murakami, Cindy Sherman ve David Hammons imzalı çalışmalar hali hazırda binada en üst kat ve ana lobide sergileniyor.
Marciano Arts Foundation’ı ziyaret etmek ücretsiz olsa da önceden rezervasyon yapmak gerekiyor. Kuruluş pazar, pazartesi ve salı günleri de kapalı.
Etiketler: marciano  guess  müze  maf