Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Teras Sergileri devam ediyor

Teras Sergileri devam ediyor

Teras Sergileri devam ediyor22 Temmuz 2014 - 05:07
Bu yıl üçüncü kez düzenlenen ve 23 Ağustos’a kadar devam edecek “Teras Sergileri<40” 40 yaşın altındaki heykel sanatçılarının eserlerini bir araya getiriyor

Maslak’ta gökdelenlerin ortasında bulunan Elgiz Çağdaş Sanat Müzesi’nin yer aldığı binanın 1500 m2’lik terası bu yıl üçüncü kez 40 yaşın altındaki heykel sanatçılarının eserlerini sergilediği bir mekana dönüşüyor. Geçen yıllara göre daha kapsamlı olan sergiye katılacak sanatçılar Seyhun Topuz, Rahmi Aksungur, Nilüfer Ergin, Haşim Nur Gürel ve müzenin kurucusu Can Elgiz’den oluşan Danışma Komitesi tarafından belirlendi. 11 Haziran’da başlayan sergi 23 Ağustos’a kadar devam edecek. Art Daily’nin haberine göre müzenin direktörü Billur Tansel, serginin yaş sınırı dışında belli bir konsepti veya teması olmasa da, proje önerilerinin odağında sosyal kaygıların bulunduğunu söylüyor.

 

Bu yılın katılımcıları arasında Ahmet Özparlak, Ali Alizadeh, Aycan Güler, Ayşe Sultan Babayiğit, Bahadır Çolak, Bestami Gerekli, Caner Şengünalp, Çağdaş Erçelik, Çayan Yılmaz, Derya Özparlak, Esra Sağlık, Giorgia Razzetta, Güray Morgül, Güzin Merve Özgören, Hakan Bakır, Hakan Çınar, Halil Daşkesen, Hande Şekerciler, İmdat Avcı, Kutlu Alican Düzel, Mahmut Aydın, Meliha Sözeri, Nihan Gündüzalp Ölmez, Orkide Akkoç Sabit, Ramazan Duymaz, Saim Cem Arıkan, Şenay Ulusoy, Tanzer Arığ, Tuğberk Selçuk, Turgay Topçu, Uğur Hasekin ve Ümit Turgay Durgun bulunuyor.

 

Teras sergileri genç heykel sanatçılarını desteklemeyi ve onlara yeni bir alan kazandırmayı amaçlıyor.