Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sahne Sanatları » Avustralyalı yerel dans topluluğu Zorlu'da

Avustralyalı yerel dans topluluğu Zorlu'da

Avustralyalı yerel dans topluluğu Zorlu'da14 Eylül 2015 - 02:09
Avustralya'nın yerli kültürünün en önemli temsilcilerinden Bangarra dans ve tiyatro topluluğu, 17-18 Eylül'de Zorlu PSM'de sahne alacak
Türkiye’de Avustralya Yılı 2015 Kültür Festivali kapsamında, Avustralya Dans Tiyatrosu Bangarra 17-18 Eylül tarihlerinde Zorlu PSM'de iki gösteriye imza atacak. Avustralya’nın önde gelen sahne sanatları topluluklarından biri olan Bangarra, Avustralya'nın Aborijin kültürünün dünya çapındaki en önemli temsilcilerinden.
 
Güçlü çağdaş dans yoluyla Avustralya Aborijinlerini ve onlardan etnik köken olarak farklılık gösteren başka bir yerli grubu, Torres Strait Adaları halkının hikayelerini anlatan topluluk uzun zamandır Avustralya’nın kültür elçileri olarak faaliyet gösteriyor. Bangarra'nın İstanbul'da sahneleyeceği 'Spirit', grubun en iyi tanınan çalışmalarından biri.
 
Geleneksel kültürün spiritüel karakterini modern hikaye anlatımıyla birleştiren kendine özgü dans tiyatrosu performansları sayesinde dünya çapında tanınan Bangarra, 1991’den bu yana Stephen Page öncülüğünde, Avustralya’nın Aborijin ve Torres Strait Adası halkı ve onların kültürlerini tanıtıyor.