Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sahne Sanatları » Dogville'in prömiyeri Glass Room'da yapıldı

Dogville'in prömiyeri Glass Room'da yapıldı

Dogville'in prömiyeri Glass Room'da yapıldı24 Eylül 2018 - 02:09
Danimarkalı yönetmen Lars von Trier’in kült filmi ‘Dogville’, Türkiye’de ilk kez Versus’un 9. prodüksiyonu olarak UNIQ İstanbul alternatif sahnesi Glass Room’da seyircisinin karşısına çıktı.

Kayhan Berkin’in yönettiği ve başrollerini Rüzgar Aksoy, Ece Çeşmioğlu gibi genç yıldızların yanı sıra usta oyuncu Şerif Erol’un da paylaştığı ‘Dogville’ oyununun prömiyeri UNIQ İstanbul’un alternatif sahnesi Glass Room’da gerçekleştirildi. Seyircisine şiddetli ve tehlike dolu dakikalar yaşatan dev prodüksiyon izleyenlerden tam not aldı.

 

Seyircisine gerilim dolu dakikalar yaşatan oyunun hikayesi, peşindeki mafyadan kaçan Grace’in barınmak amacıyla Colorado’da Dogville adlı küçük bir kasabaya sığınmasıyla başlar. Sakin bir yaşam süren Dogville halkının hayatı birdenbire kasabaya gelen bir kadınla değişmiştir. Grace’in kasabada yaşadığı çarpıcı ve trajik olayları konu alan oyun, insan doğasının en ürkütücü taraflarını gözler önüne seriyor.

 

Oyun Künyesi:

Yazan: Lars Von Trier
Çeviren: Nazlı Gözde Yolcu
Uyarlayan / Yöneten: Kayhan Berkin
Reji Asistanı: Semih Değirmenci
Dekor & Poster Tasarım: Gökhan Kodalak
Kostüm Tasarım: Meltem Çakmak
Ses tasarım: Joe Conchie

Işık tasarım:Yüksel Aymaz
Oyuncular: Cantürk Çolak, Cenk Doğar, Ece Çeşmioğlu, Esra Yaşar, Güzide Arslan, Gökhan Gürün, Mehmet Yılmaz, Müfit Aytekin, Nihan Aypolat, Olcay Yusufoğlu, Rüzgar Aksoy, Şerif Erol
Yapım: Versus