Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sahne Sanatları » Sevinç Erbulak: “Tek işimiz oyunculuk”

Sevinç Erbulak: “Tek işimiz oyunculuk”

Sevinç Erbulak: “Tek işimiz oyunculuk”04 Ağustos 2016 - 06:08
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin OHAL dönemi KHK'larından aldığı yetkiyle soruşturma safhalarını atlayarak açığa aldığı sanatçılardan Erbulak, sanatın korkakların işi olmadığını belirtti
15 Temmuz darbe girişimi sonrasında başlatılan soruşturmada İstanbul Şehir Tiyatroları’nda birçok sanatçı görevinden uzaklaştırılmıştı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin OHAL ilanının ardından yayınladığı 667 No’lu kararnameye dayandırılan bir kararla görevden uzaklaştırdığı isimler arasında yer alan ünlü oyuncu Sevinç Erbulak, sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yayınladı.
 
Erbulak, açıklamasında “Hiç anlamadığım bir süreçten geçiyorum. Sahne üzerinde, birlikte dünyanın en güzel mesleğini paylaşmaktan her zaman gurur duyduğum altı meslektaşımla beraber, çeyrek asırdır emek verdiğim tiyatromdan uzaklaştırıldım. Açığa alındık” dedi. Aldığı destek mesajlarından duyduğu memnuniyeti dile getiren Erbulak, “Bizim adımız eski Yunan'dan beri 'oyuncu'. Bildiğimiz, yaptığımız tek iş bu, oyunculuk. En kısa sürede bu yanlışın düzeltilmesini diliyorum” dedi ve sanatın korkakların işi olmadığını yazdı.
 
Açığa alınan oyuncu ve yönetmenler arasında Erbulak’ın yanı sıra Mahperi Mertoğlu, İrem Arslan, Arda Aydın, Kemal Kocatürk ve Ragıp Yavuz da bulunuyor.