Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sahne Sanatları » Tiyatro Festivali’ne başvurular devam ediyor

Tiyatro Festivali’ne başvurular devam ediyor

Tiyatro Festivali’ne başvurular devam ediyor21 Ağustos 2015 - 09:08
İKSV'nin iki yılda bir düzenlediği festivalin 20.sinde yer almak isteyen yerli projeler için son başvuru tarihi 28 Ağustos
İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV)’nın düzenlediği 20. İstanbul Tiyatro Festivali’nde yer almak isteyen yerli projeler için son başvuru tarihi 28 Ağustos olarak belirlendi.
 
1989 yılından bu yana İKSV tarafından her yıl düzenlenen Tiyatro Festivali, 2001 yılından itibaren iki yılda bir düzenlenmeye başlandı. 2016’da da yirmincisi gerçekleştirilecek olan İstanbul Tiyatro Festivali’nin programında yer almak isteyen yerli projeler için son başvuru tarihi 28 Ağustos olarak belirlendi.  Bünyesinde, tiyatro oyunlarının yanında atölye çalışmaları, seminerler, konferans ve sergilerin de yer aldığı festivalde yer almak isteyen yerli tiyatro toplulukların festivalin web sayfasında bulunan başvuru formunu doldurup İstanbul Tiyatro Festivali Merkezi’ne teslim etmesi gerekiyor. Festivale başvuracak yerli yapımların daha önce İstanbul’da sahnelenmemiş olma zorunluluğu bulunuyor. 20. İstanbul Tiyatro Festivali’ne seçilecek projeler iki aşamalı değerlendirme sonucunda belirlenecek. Değerlendirmeler, danışma kurulu ile birlikte başvuruların sona erdiği 28 Ağustos 2015 tarihinden sonra yapılacak.