Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sahne Sanatları » Trump tiyatro sahnesinde

Trump tiyatro sahnesinde

Trump tiyatro sahnesinde13 Şubat 2017 - 11:02
Erhan Yazıcıoğlu'nun Donald Trump'ı canlandıracağı komedi türündeki 'Aşk-ı Memduh'un prömiyeri bugün Trump AVM'de
GENCAY ALTAY
 
Erhan Yazıcıoğlu'nun Amerika Birleşik Devletleri’inin başkanı Donald Trump’ı canlandıracağı ve Yazıcıoğlu’na Nurseli İdiz, Volkan Severcan ve Melda Gür’ün eşlik ettiği 'Aşk-ı Memduh' oyunu gelecek hafta perde diyecek.
 
Dün İstanbul'da basın toplantısı yapılan oyun hakkında konuşan Yazıcıoğlu, seyircilerin değişik bir komediyle karşılaşacağını ifade ederek, "Trump'ın dünya için ne kadar yararlı olacağı tartışılır, ama bir oyuncu için çok önemli bir kaynak olacağı da şüphesiz. İlişkilerinin, dünya sorunlarının, biraz politikanın olacağı değişik bir komedi oyunu ile karşılaşacak seyirciler. Tüm dünyada herkesin keyifle seyredebileceği bir oyun oldu" diye anlattı.
 
Erhan Yazıcıoğlu ile İdiz'in iki sevgiliyi canlandıracağı oyunun dünya prömiyeri, 13 Şubat'ta Trump AVM'de gerçekleştirilecek. İkiliye, anlaşamayan bir çifti canlandıracak olan Volkan Severcan ve Melda Gür eşlik edecek. Barış Dönmez'in yazdığı ve yönetmenliğini Bora Severcan'ın üstlendiği oyunun provalarını izledik ve daha sonra başrol oyuncuları ile konuştuk...
 
 
Oyun neyi anlatıyor?
 
Nurseli İdiz: Günümüz ilişkilerini anlatıyor aslında; komşuluk, anne çocuk ilişkilerinin unutulduğu bir dönemde insanların yeniden o sıcak ilişkilere kavuşmasını hedefleyen bir dünyayı anlatıyor. Her gün haber izlemekten, ülkenin geleceğini görüp konuşmaktan yorulduk ve buna ihtiyacımız var. Tiyatronun insanlara nefes aldıran bir alan yaratması lazım, değişik bir politika anlayışı var oyunda, Erhan Abi anlatsın politik bölümü.
 
Erhan Yazıcıoğlu: Oyunda iki ilişki var. Biri Nurseli'nin ve benim ilişkim, diğeri de Memduh’la Canan’ın ilişkisi. Nurseli de Canan’ın annesi. Sevgiliyi oynuyoruz biz. 15-20 senedir, hem birbirimizi çok severiz hem de ‘Cahide’den beri süregelen o dostluk iyice pekişti. İyi günde kötü günde beraberdik, onunla tekrar aynı sahneyi paylaşmak önemli, çünkü rahat paslaşacağın bir oyuncuyla oynamak diğer oyuncuyu da yükseltir. Bu tam bir aile işi: Ver pası at golü, seyirci eğlensin gülsün.
 
Neden Trump?
 
E.Y: Canlandırdığım karakter aslında aşk doktoru ve ilişki uzmanı bir psikolog . Biz bunu Trump’a çevirdik; ama adına "Trump" demiyoruz, yani hiç ismini kullanmıyoruz. Bu adamın Trump tiplemesiyle kendi ilişkisine limon sıkması ve katkıda bulunması anlatılıyor. Trump’a ironik göndermeler var ve tabii siyasi espiriler de...
 
N.İ: İçimden geçen bir his bana Trump’ın ülkeyi ziyaret edeceğini söylüyor. Trump bir şekilde Ankara’da filan izleyecek bu oyunu.
 
E.Y: Trump biz oyunu oynamamız için Amerika’ya bile davet edebilir.
 
Oyunun çalışmaları ve provaları ne zaman başladı?
 
E.Y: Provalar ve oyuna yönelik çalışmalar 15-20 gün önce başladı. Bir de adamı çok sıkı takip etmek zorundayım. Trump’la ilgili olan güncel gelişmeleri oyunda yerine yerleştirmem lazım. Doğaçlamayla gideceğiz biraz da. Final de her gün değişebilir. Nurseli hiç şaşırmaz mesela. Eğer sahnede bir değişiklik yaptıysam "Ne yaptın burada?" gibi bir soru sormaz, değişikliğe hazırdır, cevabını da yapıştırır. Ben de zaten doğaçlamayı çok severim, biraz tuluatçıyımdır.
 
Trump’ın politikaları hakkında ne düşünüyorsunuz?
 
N.İ: Kötü şeyler düşünüyorum açıkçası.
 
E.Y: Valla benim ekmek kapım Trump. Aleyhte laf edemem. Dünya bir yana o bir yana. Ama onun da katılımıyla dünyada iyice sert bir politika esiyor ki insanlık için hoş bir şey değil.