Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sinema » 'İsmim Neo-Nazilerin hedef listesindeydi'

'İsmim Neo-Nazilerin hedef listesindeydi'

'İsmim Neo-Nazilerin hedef listesindeydi'26 Mayıs 2017 - 01:05
Yeni filmi 'In the Fade' ile Cannes Film Festivali yarışmasında yer alan Fatih Akın, Variety'den Alissa Simon'la konuştu
Yeni filmi 'In the Fade' bugün Cannes Film Festivali’nde gösterilecek olan Fatih Akın, Variety dergisinden Alissa Simon'a bir söyleşi verdi. Yönetmenin yeni filmi 'In the Fade', eşini ve oğlunu bombalı bir saldırıda kaybeden Katja’nın, yas tutma sürecine ve hayatını değiştiren bu olayın sorumlularından almak istediği intikama odaklanıyor. Oyuncu Diane Kruger‘ın Katja’yı canlandırdığı filmin kadrosunda Numan Acar, Ulrich Tukur, Johannes Krisch, Denis Moschitto ve Samia Chancrin'in aralarında olduğu isimler bulunuyor.
 
Diane Kruger, eşi (Numan Acar) Neo-Nazilerin düzenlediği bir bombalı saldırıda ölen Katja'yı canlandırıyor.
 
Katja'nın Neo-Nazi‘lerden intikam mücadelesine değinen 'In The Fade' hakkında Simon'ın Neo-Nazi grupların Almanya’da hâlâ aktif olup olmadığı sorusu üzerine Fatih Akın şu cevabı verdi: "Öyle ya da böyle, geçmişimden dolayı ben de bu ülkede bir 'öteki'yim. Siyah saçlarım var, annem babam Türkiye’den gelme. Bu tür zenofobik saldırılar için harika bir hedefim. Birkaç yıl önce Nuremburg 2.0 diye bir internet sitesi bir liste yayınlamıştı. Politikacıları ve sanatçıları listelemişlerdi. Benim adım da o listedeydi, bir neo-Nazi hedefiydim. Beni bu filmi yazmaya ve çekmeye iten de, bu grupların muhtemel hedefleri arasında olmam oldu. Bu filmle bir anlamda onlara karşılık veriyorum."
 
Akın, Variety'deki röportajında gelecekteki projeleriyle ilgili ipuçları da paylaştı. Yönetmenin kendi ifadesine göre 'In The Fade'den sonraki filmi bir romana dayanacak. Haklarını çoktan satın aldığı projesi 1970’lerde geçecek ve bir seri katile odaklanacak. Fatih Akın ayrıca, Ortadoğu’da savaşı konu edinecek bir başka projesinin daha olduğunu belirtirken, herhangi başka bir teklif almazsa bu projelerini sırasıyla çekeceğini ekledi.