Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sinema » 14. Akbank Kısa Film Festivali'nde söyleşiler

14. Akbank Kısa Film Festivali'nde söyleşiler

14. Akbank Kısa Film Festivali'nde söyleşiler15 Mart 2018 - 02:03
19 - 29 Mart 2018 tarihleri arasında 38 ülkeden 104 kısa, 3 uzun filmi izleyiciyle bulus¸turan 14. Akbank Kısa Film Festivali, geniş katılımlı atölye çalışmaları ve söyleşileri ile sektörün önemli isimlerini sinemaseverlerle buluşturuyor.

Festival kapsamında; 20 Mart Salı günü görüntü yönetmeni Feza Çaldıran “Görüntü Yönetmenliği Atölyesi”, 21 Mart Çarşamba günü kurgucu Ali Aga “Kurgu Atölyesi”, 22 Mart Perşembe günü yapımcı Suzan Güverte“Yapımcılık Atölyesi”, 24 Mart Cumartesi günü oyuncu koçu ve tiyatro yönetmeni Çağ Çalışkur “Oyunculuk Atölyesi”, İsveç Drama Birligˆi ve Avrupa Film Akademi üyesi senarist Marietta von Hausswolff von Baumgarten “Senaryo Atölyesi” çalışmaları ile deneyimlerini sinemaseverlerle paylaşacaklar.

 

14. Akbank Kısa Film Festivali’nin SÖYLEŞİLERBölümü ilk olarak 19 Mart Pazartesi günü“Oyunculuk Üzerine” söyleşisindeoyuncu Farah Zeynep Abdullah’ı ağırlayacak. Festivalin KISADAN UZUNA bölümünde izleyicilerle buluşacak olan oyuncu Onur Saylak, Karlovy Vary Film Festivali’nde ilk gösterimini yapan bol ödüllü son filmi Daha ve Orman isimli kısa filminin gösteriminin ardından 20 Mart Salı günü söyleşi gerçekleştirilecek. BELGESEL SİNEMA bölümünün konuğu duayen yazar ve yönetmen Nebil Özgentürk ise, 21 Mart Çarşamba günü I·c¸inden Hu¨zu¨n Gec¸en Sevdalar veTürkiye prömiyerini yapacak olan Almanya’ya Go¨c¸u¨n Hatıra Defterifilmlerinin gösteriminden sonra bir söyleşiyle festival takipçileriyle olacak.

 

Genç yönetmenler Anna Katalin Lovrity ve Murat Ugˆurlu 22 Mart Perşembe günü“Bir Kısa Film Yapmak”, Montpellier Film Festivali Kısa Film Direktörü Michèle Driguez ise 23 Mart Cuma günü “Uluslararası Festivallerde Kısa Filmler” söyleşilerini gerçekleştirecek. Festival’in DENEYİMLER bölümünün konuğu Arjantinli auteur sanatçı Ana Katz, 24 Mart Cumartesi günü Cannes Film Festivali Belirli Bakış Bölümü’nde gösterilen, başrolünde oynadığı ve yönettiği uzun metraj filmi A Stray Girlfriend ve beş kısa filminin gösteriminin ardından bir masterclass gerçekleştirecek. Akademisyenler Nilay Ulusoy, Özge Erbek Kara, Selahattin Yıldız 25 Mart Pazar günü“Üniversitelerde Sinema Eğitimi ve Kısa Film İlişkisi”, sektörün deneyimli post prodüksiyon uzmanları Ahmet Hızarcı, Cenk Erol ve Tuğushan Özdener 27 Mart Salı günü “Post Prodüksiyon”, müzisyen Murat Evgin 28 Mart Çarşamba günü “Müzik ve Görsellik” söyleşileri ile sinemaseverlerle olacak.